Autisme - sosiale historier, fyrstikkmennesker og +/- skjemaer

Aktiviteter og opplæring for pasienter og pårørende, 25.09.2019, Autismespekterforstyrrelser - seksjon

Kurs nr. 3/2019  Sosiale historier, fyrstikkmennesker og +/- skjemaer

Sosiale historier er en metode for læring av sosiale ferdigheter. Den er utviklet for barn med autisme og autismelignende tilstander av Carol Gray, ved Jenison School i Michigan USA. Metoden går ut på å konstruere korte historier som beskriver en sosial situasjon og de ønskede sosiale responser på den. Historiene kan anvendes i en rekke sammenhenger, og kan brukes til å lære et helt spekter av sosiale ferdigheter.

Fyrstikkmennesker er ment for at personen skal lære hva de skal si i ulike sosiale sammenhenger, og hvordan andre kan oppfatte det som blir sagt av dem selv.

+/- skjema skal være til hjelp for å sette ord på hva som kan oppfattes som vanskelig i ulike skole- og hverdagssituasjoner. Bruk av dette skjemaet vil være til stor hjelp til å finne frem til et mer presist svar på hva som er det egentlige problemet, eller hva personen opplever som vanskelig. Dette er igjen av grunnleggende betydning for å finne de mest adekvate tiltak samt presisjon og nyanseringer i tiltakene.

Ansvarlige

  • Spesialpedagog Nils Christian Øvrum
  • Klinisk vernepleier Bente Mathisen
  • Gjesteforeleser Elisabeth Serine Nilsen

Målgruppe

Alle interesserte med grunnleggende kunnskap om autismespekteret.

Påmelding


Når og hvor

Dato
25.09.2019 
Klokkeslett
09:00-15:00 Registrering foregår fra kl.08.30.
Sted
Bygg 54 i Skien - administrasjon
Sykehuset Telemark, Ulefossvegen, Skien, konferansesenteret i bygg 54, møterom: Vrangfoss.
 
Arrangør
Autismespekterforstyrrelser - seksjon
 
Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon som for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.