Rusbehandling foregår på ulike behandlingsnivå.
Et poliklinisk behandlingstilbud består av individuelle samtaler og eventuelt par- og familiesamtaler.
Behandleren din vil som regel ha ansvaret for å tilrettelegge for døgninnleggelse. Før du møter til døgninnleggelse, må du være rusfri. Dette vil ofte innebære innleggelse ved en avrusningsenhet. Behandleren vil ordne med et avrusningsopphold ved en avrusningsenhet før døgninnleggelsen.
Under en døgninnleggelse oppholder du deg på institusjonen. Tilbudet der kan blant annet bestå av miljøterapi, individuelle samtaler og deltakelse i grupper, medikamentell behandling og fysisk aktivitet. Behandlingen vil bli tilrettelagt ut fra dine behov. Du forpliker deg til å delta i utformingen av din egen behandlingsplan. Etter døgnoppholdet vil du få tilbud om poliklinisk etterarbeid.
Yrkesgrupper ved døgninnleggelse
Personalet er tverrfaglig sammensatt, og du får oppfølging av miljøterapeuter, psykologer og leger.
Individuell plan og ansvarsgruppe
Vi ønsker et tett samarbeid med pårørende og andre samarbeidsinstanser. For å få en helhetlig og trygg oppfølging, får du en individuell plan og en ansvarsgruppe gjennom hele behandlingsforløpet.
Pårørende og nettverk
Det er ofte flere mennesker som berøres når en person utvikler en ruslidelse. Det kan være vanskelig å vite hva pårørende kan gjøre. Du som har alkoholproblemer og dine pårørende får informasjon og støtte hos oss - og hjelp til å finne gode støttespillere videre i prosessen.
Støtte og informasjon til barn og unge som er pårørende bidrar vi også med. Både ved poliklinisk behandlingstilbud og ved døgninnleggelse har vi egen barneansvarlig.