HELSENORGE

Gynekolog- tilbud i Kragerø opphører

Gynekolog Knut Heldaas har siste arbeidsdag ved Sykehuset Telemark sin poliklinikk i Kragerø 29. september. Det betyr at fastlegene etter hvert må henvise til STHF eller avtalespesialister.Når det ikke blir mulig å henvise til den gynekologiske poliklinikken i Kragerø, må fastlegene henvise til Sykehuset Telemark Skien/Porsgrunn eller avtalespesialister.​​

–Det vil snart ikke bli mulig å henvise til gynpol i Kragerø. Nye henvisninger som mottas vil, inntil muligheten blir stengt elektronisk, overføres til Skien/Porsgrunn for vurdering. Det melder Benedicte Børge-Ask, avdelingsleder for avdeling B Lunge, Mage/tarm, infeksjon, geriatri og Kragerø ved Sykehuset Telemark.

Fastleger som skal henvise pasienter til gynekolog må fra nå av henvise til Sykehuset Telemark Skien/Porsgrunn, eller til en av regionens avtalespesialister. 
–Helse Sør-Øst RHF har i utgangspunktet avtale med en avtalespesialist som skal ha utekontor i Kragerø. Men om og når det kommer på plass, kjenner vi dessverre ikke til, sier avdelingsleder Benedicte Børge-Ask.