HELSENORGE

Beate Alstad fikk formidlingspris

Beate Alstad er tildelt Formidlingsprisen for 2020 av 1,6 millionerklubben. Alstad jobber som sexolog ved Sykehuset Telemark, og får prisen for sin måte å formidle tabubelagte temaer på.

 – Med så mange gode kandidater var det overraskende at de valgte meg. Men jeg er ydmyk og takknemlig for å ha fått denne prisen, og det er flott med en slik anerkjennelse, sier Alstad. Hun er fagutdannet sexolog og medlem i Norsk Forening for klinisk Sexologi og Nordisk Forening for Klinisk Sexologi.

– Hun er en enestående kommunikator som med erfaring og trygghet våger å utfordre og ufarliggjøre hverdagslige problemstillinger, og ikke minst stille de vanskelige spørsmålene, skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

Alstad  har pasienter fra Kristiansand i sør til Lillehammer i nord.
– Noe av det jeg ble mest glad for var at de la stor vekt på arbeidet jeg og traumeterapeut Malin Wästlund gjør for kvinner som har vært utsatt for seksuell vold. Vi er i gang med gruppeterapi for å få i gang seksualiteten eller «bygge ny seksualitet» for voldsutsatte kvinner, sier Alstad.

1,6 millionerklubben er en forening som har som mål å spre objektiv informasjon om kvinners helse.

Formidlingsprisen er på 25 000 kroner.
I fjor gikk prisen til Else Kåss Furuseth.