Blant de beste i landet på matglede

Sykehuset Telemark er nominert til finalen i Årets Matgledebedrift. – Det er fantastisk at vi blir sett på som en av de beste i landet til å spre matglede, sier avdelingsleder Ann Iren Skjemstad.

Matglede
 

Kandidatene til Årets Matgledepris er plukket ut fordi de gjør en ekstra innsats for å spre matglede gjennom gode matopplevelser og inspirerende aktiviteter. Sykehuset Telemark er det eneste sykehuset som er nominert til prisen.

– Vi har jobbet bevisst med mat og ernæring i flere år, og målet vårt er at pasientene skal få tilrettelagt maten etter eget behov, sier Skjemstad. Hun synes det er flott at dette arbeidet blir lagt merke til, også utenfor sykehuset. – Dette motiverer oss, sier avdelingslederen.

Juryen til Årets Matgledepris legger vekt på innovasjon, nytenking og kreativitet, og sykehuset får blant annet honnør for informasjon og inspirasjon til pasienter og pårørende.   

– Vi vet at juryen blant annet har lagt merke til våre fristende mellommåltider og måten vi tilbereder maten, og jurymedlemmene ble begeistret da de så sykehusets korte og enkle inspirasjonsvideoer om ernæring, sier Skjemstad. Hun tror også det er et pluss at sykehuset har egne kokker på avdelingene.

Sykehuset Telemark ble først ble nominerte til en semifinale med 12 kandidater. Etter at juryen hadde besøkt og vurdert alle semifinalistene, ble sykehuset plukket ut til en finale med seks kandidater. De andre kandidaten er

  • Læringsverkstedet Hammersborg barnehage (Trondheim)
  • Flesbergtunet Bo- og Servicesenter (Lampeland)
  • De 3 stuer avd. 121 Trondheim innovasjonssenter (Trondheim)
  • Toma Facility Services (Stavanger)
  • 2 Rom & Kjøkken (Trondheim)

Kåring av Årets Matgledebedrift 2018 foregår i Oslo torsdag 25. oktober. Vinneren får en tur til Bocuse d’Or Lyon for to personer i januar 2019.