HELSENORGE

Blant de mest innflytelsesrike forskerne

Geir Hoff er med på en liste over de mest innflytelsesrike forskerne i hele verden. Listen er basert på forfatterskap og siteringer av vitenskapelige artikler. 

Listen er publisert i PLOS Biology og er en rangering av forskernes innflytelse. Rangeringen omhandler forskere fra hele verden og inkluderer alle fagområder. Geir Hoff er blant de to prosent mest innflytelsesrike.

I Norge er det 907 av 159 684 forskere som blir nevnt på denne listen, men det er kun svært få som kommer fra ikke-universitetssykehus.
– Dette er enestående, og det vel fortjent at Geir Hoff blir lagt merke til. At han nevnes på denne listen er positivt for omdømmet til forskningen ved Sykehuset Telemark, sier forskningssjef Hege Kersten.

Geir Hoff har vært både forskningssjef og assisterende forskningssjef ved Sykehuset Telemark, og han har hatt ulike roller ved sykehuset i mange år.
Han har vært professor-II ved Universitetet i Oslo, rådgiver ved Kreftregisteret og leder for Gastronet. Han har skrevet en rekke fagartikler, og han er fast spaltist i Telemarksavisa.

Hoff fyller 75 år førstkommende mandag.