HELSENORGE

Digitalt kurs for hjertepasienter

Sykepleier Liv Eldbjørg Håkonsen fant en løsning da koronaviruset satte en stopper for hjertekursene. Nylig inviterte hun 20 hjertepasienter til digitalt hjertekurs. 

For noen dager siden ble det første digitale heldagskurset avviklet ved sykehuset på Notodden. Målgruppa var hjerteinfarktpasienter og hjerteopererte pasienter. De fikk kunnskap om hvordan de kan leve best mulig med sykdommen sin.


På kurset fortalte overlege Terje Hegard om årsaker, symptomer og behandling av hjertesykdommer, mens spesialfysioterapeut Lillian Sundseth snakket om hvordan hjertepasienter kan ha nytte av å trene og være fysisk aktive. Ernæringsfysiolog Mathilde Odland ga råd om hjertevennlig kosthold, mens Liv Eldbjørg Håkonsen snakket om følelsesreaksjoner etter hjertesykdom og hjertekirurgi.
Det ble også delt erfaringer fra en hjertepasient.

Tilbakemeldingene var veldig positive.
– Jeg tror vi fikk med oss flere yngre pasienter ved å ha kurset digitalt. Dette er ikke det samme som å kunne møtes fysisk, men et digitalt kurs fungerer godt som et alternativ, synes Liv Eldbjørg Håkonsen.  

Seksjonsleder Beate Våge Lia minner om enda et nytt tilbud på Notodden. Pasienter som har vært gjennom et hjerteinfarkt får nå tilbud om time hos kardiologisk sykepleier to uker, tre måneder og ett år etter at de er utskrevet.