"En natt på akutten"

Etter en uvanlig hektisk helg på jobb, satte Camilla Nyby seg ned og skrev en mail til kollegaene sine. Les hva hun skrev her.

Publisert 08.07.2022
Sist oppdatert 11.01.2023
Bilde av skilt som viser vei til Akutt 24 STHF

​- Vi har, som alle andre, hendene fulle og er få på jobb. Det er veldig krevende dager og det er ikke alltid det fungerer så bra, men akkurat den natten fungerte det optimalt. Min motivasjonen for å skrive dette ned var å oppmuntre til at vi fortsetter med slikt samarbeid. For oss på gulvet betyr det ekstremt mye og vi her helt avhengige av det, forklarer Camilla Nyby som jobber som sykepleier på akuttmottaket i Skien. 

Uvanlig hektisk

En kvinne som tar en selfie
Helgen hun referer til er 11.-12. juni Den ble uvanlig hektisk for Sykehuset Telemark. De som var på jobb hadde stort sett hendene fulle – hele tiden. Innsatsen de la ned, særlig natt til søndagen, var helt eksepsjonell. 
Her er mailen Camilla  skrev:  « Jeg må bare få skryte av hele STHF natt til 12. juni. En natt som skriver seg inn på førsteplass på verste vakt noen sinne i min karriere. For et team-arbeid har jeg ikke sett maken til. Vi hadde totalt 5-6 medisinske team, 2-3 traumer (har faktisk kommet ut av tellingen) denne natten. Jeg var på samtlige av dem. Jeg må skryte av Intensiv som tar imot pasienter med et smil og åpne armer selv om de er lasset ned med mye jobb og tunge pasienter. Da jeg var oppe med siste på morgenkvisten møter vaktleder meg med et smil og en imøtekommenhet som var sårt trengt etter en natt jeg aldri kommer til å glemme. Jeg var sliten og følte på et tidspunkt at jeg kom til å besvime når jeg kom ned igjen til akuttmottaket etter den siste pasienten ble levert opp til Intensiv. Det smilet betydde så mye for meg. ​

- En liten ting betyr mye

Kirurgisk bakvakt som stoler på våre vurderinger gjør at pasientene kom til riktige avdelinger fortest mulig. Dette gjorde at vi hele tiden stod klare når neste dårlige pasient kom inn døren. 
Anestesilegen som møter opp, holder motet oppe og har en ro som smitter over på alle som hun jobber sammen med. En fantastisk dame som var helt unnværlige for oss denne natten. Dessverre var hun også unnværlig for noen fødende som dessverre ble lidende denne natten. 
Laboratoriet som kom med en gang vi spurte etter dem. Blodprøver som ble analysert raskt og de også med et vennlig smil og forståelse. 
Røntgen som jobbet på spreng for hele tiden være tilgengelig for å og ta mot neste pasient fra oss. De holdt sitt gode humør hele natten og vær helt fantastiske. 
De to medisinske bakvaktene var fantastiske som tok seg av dårlige pasienter med stødig og profesjonell hånd. Portøren som hele tiden fulgte med og forsynte oss med senger, satt de inn på rom for oss. Tok ned traumebårene fra CT.  En så liten ting betyr så utrolig mye når man har det travelt. 
Turnuslegen som jobbet ved vår side hele natten, som var på, fikk pasienter unna og jobbet effektivt. Akuttmottaks-sykepleiere med samarbeid seg i mellom som gjør at man løfter hverandre og gjør hverandre gode når det stormer som verst. 
Politiet som stilte store deler av natten med opptil tre patruljer avgangen. Passet på vår sikkerhet og ble til vi følte oss trygge. 

- Alle hendene var på sitt beste
Denne natten kunne utspilt seg så annerledes om ikke det hadde vært for alle disse fantastiske menneskene som brettet opp armene og tok på seg «profesjonellhatten». ALLE så hverandre og hjalp hverandre. Akkurat denne natten var for min del tidenes verste. Vi hadde alt for få hender, men alle hendene som var på jobb var på sitt beste denne natten. Jeg er utrolig takknemlig for det gode samarbeidet denne natten. Hilsen en sliten akuttmottaks søster som er ekstremt glad denne helgen endelig er over. "