Fulle helseekspresser

Nå fylles samtlige 26 sitteplasser opp med pasienter igjen på de tre helseekspressene fra Sykehuset Telemark innover til Oslo. Ny holdeplass er det også blitt underveis.

Publisert 14.06.2022
Sist oppdatert 26.02.2024
saksbehandler Monica
-Vi har langt færre drosjer til Oslo nå som vi kan fylle opp Helseekspressen, sier saksbehandler Monica.

─ På det verste i koronatiden var vi helt nede i maksimalt åtte pasienter om bord i bussen på grunn av regler om avstand mellom pasientene. Antallet ble økt, og lenge var det maksimalt 13 pasienter og ledsagere om bord i bussene, som hver har kapasitet til å ta 26 pasienter/ledsagere, forteller saksbehandlerne Monica og Tanja ved Pasientreiser. De har i hele pandemien jobbet med Helseekspressen og måttet ta hensyn til ulike regler for pasienttransporten. Men fra juni er det normale avganger, og ingen krav om munnbind lenger.

─ Nå er det ingen krav om munnbind, og vi har også sluttet med å sende sms til pasientene om de ulike retningslinjene de måtte følge. Med 26 ledige seter på hver avgang ser vi allerede at det blir langt færre drosjer innover til Oslo. Besparelsene er godt synlige, sier Monica.

Farriseidet

​─​ Fra 1. juni ble stoppestedet i Larvik endret fra Bommestad til Farriseidet i Larvik. Farriseidet er en pendlerplass der det også er muligheter for å parkere bilen sin gratis, det vil si at pasienter selv kan kjøre til holdeplass og bli med bussen derfra og inn til behandlingssteder i Oslo og Tønsberg.  Dette er en bedre holdeplass enn det vi hadde på Bommestad, da den er tilrettelagt for buss. Det er også til det beste for pasienter som eventuelt må heises inn i buss, forteller hun.

Om helseekspressen

Husk at en alltid må bestille plass på bussen, og at det må foreligge en rekvisisjon på dette fra behandler, som sykehusavdeling eller fastlege. 

Helseekspressene har hyggelig helsepersonell om bord og har følgende fasiliteter: Plass til rullestol og båre, heis, handikaptoalett, medisinsk utstyr og medikamenter, hjertestarter, vannflasker, internett.​

Vil du vite mer om helseekspressen:

se informasjon om pasientreiser​