Har operert 2500 proteser på ti år

Sykehuset Telemark har lang erfaring med å operere kne- og hofteproteser, og i løpet av ti år har sykehuset gjennomført flere enn 2500 operasjoner. – Dette har gitt oss meget god kompetanse, sier overlege Paolo Rossi.

Det er mye som har endre seg og blitt bedre de siste årene. Pasientene slipper blant annet å ligge så lenge på sykehuset, og de trenger kortere tid til rekonvalesens.
– En proteseoperasjon i dag oppleves nok ganske annerledes enn for 10-15 år siden. Vi har optimalisert forberedelsene, operasjonen og etterbehandlingen, sier Rossi.

Han forteller at pasientene som regel kan stå opp og bevege seg samme dag som de er operert, og de fleste reiser hjem etter få dager på sykehus. – Pasientene våre er stort sett veldig fornøyde, sier overlegen.

I Norge er det mange mennesker som sliter med artrose. Dette er den vanligste leddsykdommen, og det er ofte mennesker over 60 år som får plager.
– Det å få operert inn en protese for en pasient med alvorlig artrose, gir en stor forbedring av livskvalitet, sier Rossi.

Sykehuset Telemark opererer kne- og hofteproteser både i Skien og på Notodden.