HELSENORGE

Har startet proteseskole på Notodden

Notodden sykehus har opprettet en proteseskole som forbereder pasienten på hofte- og kneoperasjon og på opptreningen etterpå. – Vi får veldig gode tilbakemeldinger, sier sykepleier Elisabeth Oskasin.

– Med det nye tilbudet ønsker vi å involvere pasientene for at de skal være så godt forberedt før operasjonen som mulig. Det sier fagsykepleier Hilde Mari Forsetlund Danielsen.  Hun forteller at pasientene får all informasjon samlet, og at de får møte andre pasienter i samme situasjon. Informasjonen er nyttig og praktisk, og mye handler om å mestre hverdagen etter at pasienten kommer hjem.

Bodil Bakken fra Stathelle er svært fornøyd med at hun ble kvitt smertene etter at hun opererte venstre hofte. Hun ser fram til å operere den andre hofta om kort tid. Håpet hennes er å bli så smertefri at hun får sove om natta og fungere normalt i dagliglivet igjen. – For meg er proteseskolen helt topp, sier Bakken.

–  Flere enn 90 prosent av protesepasientene oppgir at de er fornøyd med resultatet etter operasjonen. Vårt mål er at de skal bli noenlunde smertefrie, og få mye bedre evne til å bevege seg, sier lege Dag Erlend Løvdal.