Kåret til årets leanprosjekt

Sykehuset Telemark stakk av med prisen for årets leanprosjekt. Forbedringsarbeidet i ortopedisk poliklinikk imponerte både juryen og konferansedeltakerne under Lean Forum Norge.

Prisen for årets leanprosjekt ble delt ut sent i går kveld, og det var seksjonsleder Hilde Apold og avdelingsleder Ingunn Holtar Rønning som mottok utnevnelsen på vegne av sykehuset.
– Dette er veldig stas, og det inspirerer til videre forbedringsarbeid, sier Holtar Rønning.

Det siste året har ortopedisk poliklinikk jobbet med å forbedre pasientflyten, og resultatene er svært gode. Seksjonen har blant annet redusert antall løftebrudd med 97 prosent. Ved årsskiftet var det 431 løftebrudd ved poliklinikken, og dette tallet var redusert til 15 ved utgangen av september.

– Dette har vi klart fordi vi har involvert de ansatte og skapt felles forståelse for utfordringer og mål, sier seksjonsleder Hilde Apold. Seksjonen har også fått bistand fra EY i dette arbeidet.

De andre nominerte til årets leanprosjekt var ASKO Sentrallager, BIR Privat, DNB, Furnes Jernstøperi og OrbitArena. I fjor var det Lerøy Seafood Group som vant prisen.

Lean Forum Norge arrangeres av NHO, LO, KS, Forskningsrådet, Sintef, NTNU, Norsk Industri og Siva.