Kom og vær aktiv mot kreft

Søndag 11. august klokka 10.00. Da skal kreftpasienter, helsepersonell, politikere og andre sykle tandem til Arendal. – Vi ønsker å markere hvor viktig fysisk aktivitet er i kreftbehandlingen, sier daglig leder i Aktiv mot Kreft, Helle Aanesen.

Hun oppfordrer alle i Telemark til å komme og heie på deltakerne og skape god stemning. – Det er helt bevisst at vi legger starten til Sykehuset Telemark, sier Helle Aanesen. Sykehuset var ett av de første sykehusene i landet som fikk etablert et treningssenter for kreftpasienter, og snart er det ti år siden Pusterommet ble startet i Skien.

– Vi som jobber med kreftpasienter erfarer at de har svært god nytte av regelmessig trening i trygge omgivelser på Pusterommet, sier Elisabeth Oredalen. Hun er spesialistfysioterapeut og koordinator av Pusterommet ved Sykehuset Telemark. Oredalen forteller at pasienter i god fysisk form tåler kreftbehandlingen bedre.

På Pusterommet kan brukerne både øke pulsen og pusten, men også få et pusterom fra en krevende hverdag. Siden 2008 er det etablert 16 Pusterom i Norge.
– Vårt mål er å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen, og Aktiv mot kreft kommer til å løfte fram viktigheten av dette under Arendalsuka tirsdag 13. august, sier Helle Aanesen.

Hun forteller at det er mange som har sagt ja til å sykle strekningen mellom Skien og Arendal, eller delta på deler av ruta.
– Det er politikere, kreftpasienter, leger, trenere og andre, sier Aanesen.

Nå håper Aanesen og Oredalen at mange vil møte opp og støtte de som er aktive mot kreft, og hvis noen ønsker å sykle, er det helt topp.
– Alle er velkommen til å delta langs hele eller deler av ruta, sier de.