Nominert til årets leanprosjekt

Forbedringsarbeidet som er gjort i ortopedisk poliklinikk ved Sykehuset Telemark skaper nysgjerrighet og oppmerksomhet langt utenfor helsetjenesten. Nå er prosjektet nominert til årets leanprosjekt i Norge.

Det siste året har ortopedisk poliklinikk jobbet med å forbedre pasientflyten, og resultatene er svært gode. Seksjonen har blant annet redusert antall løftebrudd med 97 prosent. Ved årsskiftet hadde den 431 løftebrudd, mens tallet var redusert til 15 ved utgangen av september.

– Dette har vi klart fordi vi har involvert de ansatte og skapt felles forståelse for utfordringer og mål, sier seksjonsleder Hilde Apold. Hun skal fortelle om prosjektet under Lean Forum Norge 2019 i neste uke.
Sykehuset Telemark er det eneste helseforetaket som er nominert til prisen. 

– Vi har mye å lære av andre virksomheter og bransjer, men kanskje andre har noe å lære av oss også, sier Apold. Hun har ledet forbedringsprosjektet ved ortopedisk poliklinikk sammen med EY.

De andre nominerte til årets leanprosjekt er ASKO Sentrallager, BIR Privat, DNB, Furnes Jernstøperi og OrbitArena. I fjor var det Lerøy Seafood Group som vant prisen.

Årets pris blir delt ut onsdag 5. november.

Lean Forum Norge arrangeres av NHO, LO, KS, Forskningsrådet, Sintef, NTNU, Norsk Industri og Siva.