På sykkel til pasientene

I Porsgrunn bruker terapeutene el-sykler når de skal på hjemmebesøk til pasientene. – El-sykkelen gjør at vi kommer kjappere fram. Dessuten er det miljøvennlig, sier vernepleier Kjersti Fosse.

Det er Distriktpsykiatrisk senter (DPS) i Porsgrunn som har investert i to el-sykler. Det skjedde etter at en ansatt hadde luftet tanken om at el-sykkel kunne være et alternativ til bil på lokale oppdrag.

– I Porsgrunn kan det være vanskelig å finne parkeringsplass, og da er det mye bedre å bruke el-sykkel. Det er raskere og enklere når vi skal på hjemmebesøk og andre møter, sier Kjersti Fosse. – Pasientene har vent seg til å se at jeg kommer syklende med min rosa hjelm, og de synes det er litt morsomt, sier vernepleieren.

Spesialsykepleier Geir Freng sier han bruker sykkelen av flere grunner. – Det gir god helsegevinst fordi jeg har en jobb med mye stillesitting, og jeg kommer kjappere fram i byen og slipper å lete etter parkeringsplass. I tillegg er det et fint bidrag til miljøet, sier Freng. Han håper at syklingen vil inspirere andre på sykehuset og i kommunen til å gjøre det samme.

Kjersti Fosse oppfordrer også andre til å bruke sykkelen.
– Definitivt. Det vil jeg absolutt anbefale flere å gjøre, sier Kjersti Fosse.

Det var kollega Torgeir Nygård som var ildsjelen bak det miljøvennlige tiltaket.