Setter pris på aktivitøren

Ungdomsrådet ved Sykehuset Telemark jobber for at barn og unge skal få det enda bedre når de er på sykehuset. Det var deres forslag som førte til at Elin Stamland Andersen ble ansatt som aktivitør. – Det er flott at våre forslag får gjennomslag, sier Hanna Thorsen i ungdomsrådet.

Hanna Thorsen synes det er kjempebra at sykehuset har fått en aktivitør. – Dette er et fint tilbud til ungdommer som ønsker aktivitet, sier Thorsen. Hun får støtte av seksjonsleder Anita Høyvarde Jensen ved barneavdelingen.

– Dette er et flott tilbud til unge pasienter fra 10 år og oppover, sier Høyvarde Jensen. Hun forteller at det ofte er mange aktiviteter i regi av skolestua på dagtid, men at det skjer lite på kveldstid. Det er her aktivitøren kommer inn og gjør en viktig jobb.
– Vår tanke er at aktivitøren kan lete etter det friske hos de pasientene, sier Anita Høyvarde Jensen.

Elin Stamland Andersen er utdannet aktivitør med jobb i barnehage på dagtid. Da hun begynte i sykehusjobben, hadde hun faste dager for å bli kjent og komme i gang. Nå stiller hun opp når de unge pasientene gir beskjed til barneavdelingen. Hun deltar på det de unge selv ønsker, enten det handler om å være med på spill, drive med håndarbeid, gå tur, se film eller bare prate litt.

– Pasientene er forskjellige, men veldig greie å være sammen med. Noen er utadvendte og lette å få kontakt med. Andre er mer stille av seg, sier Stamland Andersen. Hennes inntrykk er at ungdommene setter pris på de timene de får være sammen med en aktivitøren.