Sykehuset fikk sølv for matglede

Sykehuset Telemark er nest best i landet på matglede. Under finalen i Årets Matgledebedrift ble det sølvmedalje og masse skryt til sykehuset. – Vi er kjempestolte, og dette er en pris som går til alle som jobber med mat og ernæring, sier avdelingsleder Ann Iren Skjemstad.

Kandidatene til Årets Matgledepris er plukket ut fordi de gjør en ekstra innsats for å spre matglede gjennom gode matopplevelser og inspirerende aktiviteter. Sykehuset Telemark var det eneste sykehuset som var nominert til prisen.

– Sykehuset Telemark har tro på å skape en matopplevelse slik at de sykeste av de sykeste spiser, heter det i juryens begrunnelse. Juryen mener det også er positivt at sykehuset har egne kokker på avdelingene og at dette gir god pasientbehandling. I tillegg får sykehuset skryt fordi mange pasienter har valgfrie spisesituasjoner, og at maten blir tilrettelagt etter behov.

– Vi har jobbet bevisst med mat og ernæring i flere år, og denne utmerkelsen og oppmerksomheten motiverer oss til å bli enda bedre, sier Skjemstad.

Juryen til Årets Matgledepris legger vekt på innovasjon, nytenking og kreativitet, og juryen sier at den opplever at alle som jobber med ernæring ved Sykehuset Telemark har matglede som sin viktigste kompetansefaktor.

– Avdeling for ernæring har jobbet kontinuerlig med å forbedre mattilbudet og matkvaliteten ved sykehuset i mange år, og dette er en velfortjent pris, sier klinikksjef Elin Skei.

Sykehuset Telemark ble først nominert til en semifinale med 12 kandidater. Etter at juryen hadde besøkt og vurdert alle semifinalistene, ble sykehuset plukket ut til en finale med seks kandidater.

Gullet gikk til De 3 stuer avd. 121 Trondheim innovasjonssenter, sølvet gikk til Sykehuset Telemark, mens bronsen gikk til Toma Facility Services fra Stavanger.