HELSENORGE

Sykehusgrana som endte som juletre i Brekkeparken

Grantreet  som måtte tas ned på Sykehuset Telemark, slapp  å ende som flis. Edelgrana fikk en hyggeligere avslutning som juletre i Brekkeparken. På første søndag i advent var den  omringet av glade barn da julelysene ble tent. Grantreet stod litt for nær en bygning på psykiatrisiden av Sykehuset Telemarks eiendom, og måtte derfor tas ned.  Gartner Bjørn Svensson syntes det var for galt at den flotte edelgrana skulle ende som ved eller flis. Han spurte sjefen sin, Roy Stian Gunnulfsen, om ikke Skien kommune kunne få treet.  

Gunnulfsen syntes det var en god ide, og bygartner Tone Kvålsgard slo raskt til. Snart hadde kommunens folk felt treet og brakt det dit det nå ender sine dager, foran hovedhuset i Brekkeparken.  Det passet ekstra bra at det   tradisjonelle julemarkedet i Brekkeparken var mulig å gjennomføre i år. I fjor måtte det avlyses på grunn av korona-pandemien.

Søndag den 28. november, på første søndag i advent, åpnet portene klokka 11. Nå kunne barna være med julebukken rundt i de gamle stuene for å høre hvordan jula ble feiret i gamle dager. Barnefamiliene kunne også komme i stemning ved å høre på julesanger i Paviljongen, og være med på verksted for smånisser.
Først klokka 16.  nærmet høydepunktet seg. Da fikk foreldre og barn oppleve det magiske øyeblikket når lysene tennes på julegrana foran hovedhuset i Brekkeparken. Ordføreren i Skien var på plass for å sørge for lystenningen. Etterpå var det gang rundt juletreet.

– Gjenbruk er positivt, og jeg syntes edelgrana var for fin til å ende som flis eller ved.  Jeg er glad for at vi raskt fikk et positivt svar da jeg spurte bygartneren i Skien om de ville ha et juletre. Det sier gartner, Bjørn Svensson. Han synes edelgrana som før stod utenfor Klokkerhuset, passet perfekt til å skape julestemning i Brekkeparken. 

–Det var et veldig fint juletre. Det var første gang vi var på julemarkedet i Brekkeparken. Julegrantenningen var høydepunktet for mine barn, sier Espen Fosstvedt. To-barnsfaren var på plass med seks år gamle Vilde og fire-åringen Line på en perfekt første søndag i advent der lett snødryss og kuldegrader sørget for en stemningsfull ramme.