HELSENORGE

Syriske Abbood vil jobbe som urolog

Sykehuset Telemark har slitt med å rekruttere enkelte spesialister i mange år. Derfor setter sykehuset pris på den kompetansen som godt utdannede flyktninger har. – Jeg er takknemlig for å være i Norge og vil gjerne jobbe og yte noe tilbake, sier Allatif Khalil Abbood fra Syria.

Syreren har fått midlertidig godkjenning for å hospitere ved sykehuset ut året.
– Hittil har Abbood vært i observasjonspraksis, men nå som han har fått en midlertidig lisens, kan han hospitere videre som assistentlege, sier avdelingsleder Torhild Fredheim Nilsen.

Hun forteller at Allatif Khalil Abbood snakker godt norsk allerede, og hvis han består den nasjonale språktesten, vil han kunne få norsk autorisasjon som lege, og så søke om godkjenning som spesialist i urologi.
– Vi trenger urologispesialist, så jeg håper at sykehuset etter hvert kan tilby Abbood et vikariat eller en fast stilling, sier Torhild Fredheim Nilsen.

Abbood har erfaring som lege fra 2004, og han begynte som urolog i hjembyen Damaskus i 2012. For to år siden flyktet han fra kaos og usikkerhet i Syria til rolige og trygge forhold i Skien. Her bor 38-åringen sammen med kone og fire barn.

Han skryter av medarbeiderne som har tatt imot ham, både ved urologisk seksjon og ved operasjonsavdelingen. Han har blitt godt kjent med norsk sykehusdrift, rutiner og datasystemer, og nå øyner han et håp om å få muligheten til å praktisere som urolog ved sykehuset.

– Mottakelsen på avdelingen har vært svært positiv. Jeg lærer mye hver dag og er veldig takknemlig for å være her i Norge. Nå vil jeg betale tilbake ved å komme i arbeid med det jeg kan, sier Allatif Khalil Abbood.