HELSENORGE

Trenger flere morsmelkgivere

Mange for tidlig fødte barn trenger mer morsmelk enn det mor klarer å produsere selv de første ukene etter fødsel. Derfor har sykehuset en egen morsmelkbank for å gi disse barna en god start på livet. Nå har sykehuset behov for flere morsmelkgivere.

– Vi opplever ofte at morsmelkbanken vår nesten er tom, og det synes vi er trist når vi vet hvor viktig det kan være for de minste barna. Vi vil gjerne at de for tidlig fødte barna også skal få morsmelk, sier seksjonsleder ved nyfødt intensiv, Charlotte Humlen Darenberg. Hun opplyser at det ble gitt om lag 160 liter melk fra morsmelkbanken i fjor.

Morsmelk er spesielt viktig for syke nyfødte og premature barn da den er lett fordøyelig og styrker barnets immunforsvar. Når barn blir født for tidlig, er det vanlig at mødrene bruker litt tid på å komme i gang med amming, og da er morsmelkbanken et flott og viktig alternativ.

– Mødrene setter pris på dette tilbudet, og vi vet at det er bra for barna, sier Humlen Darenberg. Hun forteller at morsmelkbanken ikke har behov for mange givere, men håper at fire-fem kvinner ønsker å gjøre en ekstra innsats. 

– Erfaringen vår er at det er mange som synes det er fint å kunne bidra, sier Charlotte Humlen Darenberg.

Sykehuset betaler et lite honorar til morsmelkgiverne, og Seksjon for nyfødt intensiv låner ut nødvendig utstyr. De som er interessert, kan lese mer om morsmelkbanken på nettsidene våre. Der står det også litt om kravene som stilles til morsmelkgivere.