Vil behandle flere på Notodden

Notodden sykehus planlegger å øke den elektive aktiviteten i framtida. Det fikk ledelsen og tillitsvalgte i Helse Sør-Øst høre da de besøkte sykehuset på fredag. – Jeg er veldig imponert over det vi ser på Notodden, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus.

– Det er imponerende å se hvordan de ansatte stiller opp for pasientene, sier Lofthus. Hun trekker blant annet fram fleksibiliteten, engasjementet og stoltheten til de ansatte ved sykehuset. – Vi ser det hos kokkene, hos renholderne, sykepleierne, legene og alle andre vi har møtt, sier Lofthus.

Under besøket på Notodden fikk ledelsen og tillitsvalgte i Helse Sør-Øst se et sykehus som posisjonerer seg for framtida. Sykehuset har nylig investert i nytt og moderne overvåkingsutstyr, og fra og med neste uke skal sykehuset ta i bruk lukket legemiddelkurve.

Det ble også snakket om forbedring av den akuttmedisinske kjeden i Telemark, vaktlinjer innen anestesi, samhandling, rekruttering og desentraliserte tilbud. I tillegg fikk representantene fra Helse Sør-Øst høre hvordan Sykehuset Telemark skal øke aktiviteten på Notodden.

– Vi planlegger å henvise flere pasienter fra Skien til Notodden, og i første omgang er målet å øke den elektive aktiviteten med mellom 700 og 800 pasienter i året, sier administrerende direktør Tom Helge Rønning. Han mener det er viktig å utnytte de samlede ressursene i Telemark bedre, og at økt elektiv aktivitet vil styrke sykehuset på Notodden.

– Vi begynte med dette for noen uker siden, og erfaringene så langt er gode, sier Rønning.