Helsetjenester på nett

- digitale tjenester

Den nasjonale helseportalen helsenorge.no tilbyr digitale tjenester som forenkler din kontakt med sykehuset.

God informasjon om og innsikt i egen helse er viktig for at du kan delta i valg som gjelder behandling og oppfølging av din egen sykdom og helse.

Skjema om helseopplysninger

Dersom du har mottatt et innkallingsbrev og der er bedt om å fylle ut skjema om helseopplysninger kan du gjøre følgende:

  • ved digitalt mottatt innkalling: klikk på lenken i brevet
  • ved papirbasert innkalling: skriv inn lenken fra brevet i nettleseren. Du blir så bedt om å logge inn på helsenorge.no.

Se din pasientjournal på helsenorge.no

Pasientjournalen din inneholder dokumenter fra sykehus du har vært behandlet ved, og nå vil du kunne lese deler av dette på nett.
Har du nettopp vært på sykehus og lurer på hva legen skrev i journalen din? Nå har du digital tilgang til utvalgte dokumenter fra din pasientjournal på helsenorge.no.

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om pasientjournalen din, skal du kontakte sykehuset som har skrevet den. Du kan også be om å se pasientjournalen din, selv om du ikke vil gjøre det digitalt.

 Digital​e brev

Vil du motta brev digitalt fra sykehuset?

Digitale brev får du tilgang på så snart de er sendt fra sykehuset.

Med tradisjonell post tar det tid fra et brev sendes ut og til mottakeren har det i sin postkasse. I tillegg får vi sjeldnere enn før levert post hjem i postkassene. Digitale brev får du direkte i din digitale postkasse så snart de er sendt ut.

Les mer om hvordan du kan mo​tta brev digitalt​

​​​

​Mine henvisninger

Fra 3. september 2021 kan du som er pasient i Telemark sjekke statusen for henvisningen til sykehuset, når henvisningen er mottatt, vurdert eller om du har fått time. Dato og tidspunkt for time fortsatt vil komme i et innkallingsbrev.

Tjenesten er for alle over 16 år som har en brukerprofil på helsenorge.no. 

"Mine henvisninger" gir dessuten tydeligere informasjon om rettigheter, som for eksempel mulighet til å benytte fritt behandlingsvalg. Du finner også lenke til et skjema for rettighetsklage som kan sendes digitalt til sykehuset. ​​

Digitale pasientskjema (Checkware)

De digitale  pasientskjemaene vil i første omgang gjelde utvalgte pasientgrupper.

Digital egenrapportering skal gjøre det enklere for deg å gi nødvendig informasjon til Sykehuset i forbindelse med utredning og behandling

Les mer om digit​ale pasi​entsk​​jema

​Videokonsultasjon

Sykehuset Telemark tilbyr videokonsultasjoner hvor fysisk undersøkelse ikke er mulig eller nødvendig. Vi benytter videotjenesten Pexip fra Norsk Helsenett (join.nhn.no), som er godkjent for bruk i pasientkonsultasjoner.

Fordelen med videokonsultasjon er at du slipper å dra til sykehuset når det ikke er nødvendig. Ved behov for undersøkelser eller inngrep som krever oppmøte, må du til sykehuset.

Foreløpig tilbyr ikke alle våre poliklinikker/avdelinger videokonsultasjoner.

​Se vår behandlingstekst om videokonsultasjon

​Nyttige tjenes​​ter

I tillegg til pasientjournalen på nett finner du også andre nyttige tjenester fra sykehuset på helsenorge.no:

  • e-resept
  • kjernejournal

Kommer:

  • prøvesvar
  • egenregistrering i skjemaer/apper
  • timeavtaler

 

 
 

​ 

Fant du det du lette etter?