Illustrasjon - digitale helsetjenester

Helsetjenester på nett

God informasjon om og innsikt i egen helse er viktig for at du kan delta i valg som gjelder behandling og oppfølging av din egen sykdom og helse.

Den nasjonale helseportalen helsenorge.no tilbyr digitale tjenester som forenkler din kontakt med sykehuset.

Skjema om helseopplysninger

Dersom du har mottatt et innkallingsbrev og der er bedt om å fylle ut skjema om helseopplysninger kan du gjøre følgende:

  • ved digitalt mottatt innkalling: klikk på lenken i brevet

  • ved papirbasert innkalling: skriv inn lenken fra brevet i nettleseren. Du blir så bedt om å logge inn på helsenorge.no

​​

Se din pasientjournal på helsenorge.no

Pasientjournalen din inneholder dokumenter fra sykehus du har vært behandlet ved, og nå vil du kunne lese deler av dette på nett.
Har du nettopp vært på sykehus og lurer på hva legen skrev i journalen din? Nå har du digital tilgang til utvalgte dokumenter fra din pasientjournal på helsenorge.no.

Logg deg på pasientjournalen din på helsenorge.no

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om pasientjournalen din, skal du kontakte sykehuset som har skrevet den. Du kan også be om å se pasientjournalen din, selv om du ikke vil gjøre det digitalt.
Se mer informasjon og kontaktopplysninger på helsenorge.no

 


​​Digital​e brev

Vil du motta brev digitalt fra sykehuset?

Digitale brev får du tilgang på så snart de er sendt fra sykehuset.

Med tradisjonell post tar det tid fra et brev sendes ut og til mottakeren har det i sin postkasse. I tillegg får vi sjeldnere enn før levert post hjem i postkassene. Digitale brev får du direkte i din digitale postkasse så snart de er sendt ut.

Les mer om hvordan du kan mo​tta brev digitalt​

​​​

​​Endring av timeavtale

Du som får innkallingsbrev på helsenorge.no kan sende direkte beskjed til avdelingen du skal til dersom du trenger et nytt tidspunkt for timen. Tjenesten omfatter time på poliklinikk, innleggelser og dagbehandlinger. I stedet for å ringe til sykehuset kan gi beskjed ved å logge inn på helsenorge.no​ hvis du trenger å endre timeavtalen.

Du får denne muligheten når du åpner innkallingsbrevet i din innboks på helsenorge.no. Der har du tilgang til en svarknapp, som du bruker for å gi beskjed om at oppsatt tid ikke passer.   

Tjenesten er et døgnåpent tilbud via helsenorge.no, og gjelder alle over 16 år som har en bruker og har samtykket til full tilgang på helsenorge.no.

Skal du avbestille en time, er det viktig å gjøre dette i god tid før den oppsatte timen. Du må gjøre det senest 24 timer før oppsatt tidspunkt for å unngå gebyr.  

Har du time på en mandag, må du gi beskjed fredagen før. 

​Dersom du får innkallingsbrevet til en annen elektronisk postkasse enn helsenorge.no eller tilsendt på papir, må du fortsatt ringe for å endre tidspunkt for time. 


​​Mine henvisninger

Fra 3. september 2021 kan du som er pasient i Telemark sjekke statusen for henvisningen til sykehuset, når henvisningen er mottatt, vurdert eller om du har fått time. Dato og tidspunkt for time fortsatt vil komme i et innkallingsbrev.

Tjenesten er for alle over 16 år som har en brukerprofil på helsenorge.no. 

"Mine henvisninger" gir dessuten tydeligere informasjon om rettigheter, som for eksempel mulighet til å benytte fritt behandlingsvalg. Du finner også lenke til et skjema for rettighetsklage som kan sendes digitalt til sykehuset. ​​

Digitale pasientskjema (Checkware)

De digitale  pasientskjemaene vil i første omgang gjelde utvalgte pasientgrupper.

Digital egenrapportering skal gjøre det enklere for deg å gi nødvendig informasjon til Sykehuset i forbindelse med utredning og behandling

Les mer om digit​ale pasi​entsk​​jema

​Videokonsultasjon

Sykehuset Telemark tilbyr videokonsultasjoner hvor fysisk undersøkelse ikke er mulig eller nødvendig. Vi benytter videotjenesten Pexip fra Norsk Helsenett (join.nhn.no), som er godkjent for bruk i pasientkonsultasjoner.

Fordelen med videokonsultasjon er at du slipper å dra til sykehuset når det ikke er nødvendig. Ved behov for undersøkelser eller inngrep som krever oppmøte, må du til sykehuset.

Foreløpig tilbyr ikke alle våre poliklinikker/avdelinger videokonsultasjoner.

​Se vår behandlingstekst om videokonsultasjon

​Nyttige tjenes​​ter

I tillegg til pasientjournalen på nett finner du også andre nyttige tjenester fra sykehuset på helsenorge.no:

  • e-resept
  • kjernejournal

Kommer:

  • prøvesvar​
  • egenregistrering i skjemaer/apper

 

 
 

​ 

Fant du det du lette etter?