27 år senere er barndomsheltene kollegene til Idar Hagen Pryerdalen

Idar Hagen Pryerdalen gikk i Trekløveren barnehage på Sykehuset Telemark da han var liten. Ofte kikket han lengselsfullt etter ambulanse som stadig passerte langs veien utenfor gjerdet. I dag er han selv en av dem som kjører forbi i utrykningskjøretøyene.

Publisert 31.08.2023
Idar Hagen Pryerdalen sammen med de to ambulansearbeiderne for 27 år siden. I dag er de gode kolleger.
Idar Hagen Pryerdalen sammen med Tommy Nilsen og John Haatveit i 1996.

- Det var jo heltene mine! Jeg drømte om å kjøre med blålys og sirene og syntes det var skikkelig stas når ambulansene kjørte forbi, mimrer han.  
Og drømmen den gikk i oppfyllelse. Han startet som assistent på akuttpsykiatrisk avdeling i 2011, jobbet der fram til 2016, var innom somatikken en liten periode før han begynte i ambulansen som vikar i 2016. Etter 2016 har han vært innom flere ambulansestasjoner i Telemark,både som fast og vikar. Nå er han ambulansearbeider på sykehuset i Skien. Det er også Tommy Nilsen og John Haatvei​​t som faktisk møtte Idar da han gikk i Trekløveren. Barnehagen har nemlig som tradisjon at når de eldste barna har bursdag, feires det blant annet med luftige kast opp i lufta. 

Idar Hagen Pryerdalen stortrives i jobben som ambulansearbeider ved Sykehuset Telemark.

- De har jo over 30 år i tjenesten. For oss andre er det veldig motiverende og se at de trives. Og ikke minst er de veldig faglig dyktige, sier Idar Hagen Pryerdalen om de to gode kollegene sine.

Viktig å ha det gøy

 - Det hender at ambulansearbeiderne kommer og hjelper til med kastene når de har tid, sier barnehagestyrer Turid Baasland. Hun var selv med på bildet som ble tatt for ganske nøyaktig 30 år siden. 
- Vi fant ut at det kunne være gøy å gjenskape bildet, smiler Idar Hagen Pryerdalen, Tommy Nilsen og John Haatveit. Og som sagt, så gjort. Trioen satte seg inn i ambulansene og kjørte den korte strekningen fra garasjene opp til barnehagen hvor det bar inn til det samme rommet som i 1993. 
- Man får det ikke mer moro enn man lager selv! Det er viktig å ha det litt gøy opp i alt sammen, humrer trekløveret som stortrives i jobben ved Sykehuset Telemark. 

Idar Hagen Pryerdalen blir løftet av  Tommy Nilsen og John Haatveit i 1996 og 2023. Barnehagesstyrer Turid Baasland  bakgrunnen.

Idar Hagen Pryerdalen blir løftet av Tommy Nilsen og John Haatveit i 1996 og 2023. Barnehagesstyrer Turid Baasland bakgrunnen.

E
n stor "familie"
- Det er så bra miljø her og så mange gode kolleger, på tvers av alle faggrupper. Det er en stor «familie» som alle gjør sitt beste for pasientene og pårørende. Det er givende å få være en del av, sier Idar som synes det er ekstra inspirerende med kolleger som Tommy og John. 
-De har jo over 30 år i tjenesten. For oss andre er det veldig motiverende og se at de trives. Og ikke minst er de veldig faglig dyktige!