Blir ny leder for traineeprogrammet

- Det var en jobb jeg bare måtte søke, sier Kjetil Andersen som nylig ble ansatt til å lede traineeprogrammet ved Sykehuset Telemark

Publisert 12.12.2022
Sist oppdatert 28.06.2023
Bilde av Sigrid Christie og Kjetil Andersen

Sykehuset Telemark er i ferd med å etablere traineeprogram for nyutdannede sykepleiere. Til sommeren tas programmet  i bruk av første kull. Kjetil Andersen er nå ansatt som leder for programmet. 
- Vi er så heldige at vi har fått tak i Kjetil Andersen til å lede traineeprogrammet. Han  har jobbet både på sengepost og på anestesiavdelingen i Porsgrunn. Han er dermed mer enn godt kjent med sykehuset, sier Sigrid Christie, avdelingsleder HR. 

Måtte bare søke

​- Innholdet i stillingen og arbeidsoppgavene er av en sånn karakter at jeg bare måtte søke. Den jobben var rett og slett "min", forteller Kjetil Andersen. De siste årene har han jobbet som adjunkt ved Nome Videregående skole. 
- Den erfaringen er gull verdt når han skal ta fatt på oppgavene med oppfølging av traineesykepleiere​, legger Sigrid Christie til. Sykepleierne i traineeprogrammet får tilbud om 100 prosent fast stilling, veiledning og kompetanseutvikling underveis i forløpet.  I løpet av en to årsperiode skal traineesykepleierne jobbe ved tre ulike seksjoner, slik at de blir godt kjent med hva som rører seg på sykehuset og hvilke muligheter som finnes. ​

- Jeg gleder meg veldig!

Andersen tiltrer ​stillingen like etter nyttår. Nærmere bestemt 20. februar 2023. 
- Jeg gleder meg veldig! At dette er en helt ny stilling gjør det også veldig interessant, samtidig som jeg synes at det å kunne gi nyutdannede en trygg og god start på en forhåpentligvis lang arbeidskarriere ved Sykehuset Telemark - det er skikkelig motiverende, avslutter Kjetil Andersen.