Høreapparater søkes

Øre-nese-hals poliklinikken vil gjerne ha høreapparater som ikke lenger er i bruk. Det vil være til stor hjelp for pasienter som står uten høreapparat mens dette er på reparasjon eller de venter på nye.

Publisert 10.01.2023
Sist oppdatert 11.01.2023
Bilde av audiograf Sara Kocher og seksjonsleder Ann Iserid Vik-Johansen ved øre-nese-hals poliklinikken i Skien

Når en pasient kommer til poliklinikken med et defekt høreapparat og audiografene ender opp med å sende det inn til reparasjon, blir pasienten uten høreapparat i kanskje en uke eller to.  For noen kan dette være helt krise. Noen hører lite uten høreapparat og blir isolert, ande blir tvunget til å sykemelde seg fordi de ikke kan fungere i jobb mens de står uten dette viktige hjelpemiddelet​. 

Har ingen ekstra

- Høreapparater er veldig dyre hjelpemidler og vi har ingen ekstra liggende her hos oss, sier Sara Kocher, audiograf ved poliklinikken for øre-nese-hals ved Sykehuset Telemark. 
- Vi vet at det er mange høreapparat etter dødsbo som blir liggende eller kastet. Pårørende vet ikke hva de skal gjøre med de. Vi vil gjerne få innlevert høreapparater som ikke er i bruk. Vi sikter da til pårørende som sitter igjen med dødsbo, sykehjem eller pasienter som av ulike årsaker ikke bruker apparatene, forklarer Kocher. 

Nyere modell

Høresentralen understreker at dette gjelder apparater av nyere modell, som ikke er mer enn seks år gamle. Noen apparater kan repareres ved sentralen, men tydelig defekte apparater tas ikke imot. Høreapparater kan leveres i luka på øre-nese -hals-poliklinikken  i Skien. Send gjerne en mail dersom du har spørsmål vedrørende dette til sara.kocher@sthf.no På forhånd takk!