Hwee Aspaas fikk Medaljen for lang og tro tjeneste

I løpet av de 35 årene Hwee Aspaas (70) har vært ansatt på Sykehuset Telemark, har hun kun hatt to fraværsdager. På sin aller siste arbeidsdag mottok hun Medaljen for lang og tro tjeneste denne uken.

Publisert 13.12.2023
En mann og en kvinne som smiler
Tom Helge Rønning delte ut Medaljen for lang og tro tjeneste til Hwee Aspaas.

Hwee Aspaas startet som renholder på Sykehuset Telemark 20. juni 1988. Siden den gang har hun jobbet uavbrutt frem til 2. februar 2020 da hun gikk av med pensjon. Det tok imidlertid ikke lang stund før hun startet opp igjen som tilkallingsvikar noen dager senere. Nærmere bestemt den 10. februar. 


- Jeg forstår at du har vært en god arbeidstaker på alle mulige måter. Du er en person som alltid har skjøttet arbeidet godt og vært en god kollega. Du har vært positiv i arbeidsmiljøet og har alltid stilt opp. Du har gjort en utmerket innsats gjennom alle de årene du har vært ansatt hos oss.  Det er meg rett og slett en stor glede å kunne tildele deg denne medaljen, sa administrerende direktør Tom Helge Rønning under overrekkelsen tidligere denne uken. 


Lojal og stabil

Medaljen for lang og tro tjeneste tildeles av Det Kongelige Selskap for Norges Vel og er en påskjønnelse til arbeidstakere med minst 25 års ansettelse hos samme arbeidsgiver. Medaljen tildeles av direksjonen i Norges Vel og ble første gang utdelt i 1888. Ganske nøyaktig hundre år før Hwee Aspaas hadde sin første arbeidsdag på Sykehuset Telemark. 
- Denne damen har vært en lojal og meget stabil ansatt i alle de årene hun har jobbet for Sykehuset Telemark. Hun er rett og slett unik, fortalte Anne Gry Aakre, seksjonsleder for Renhold, tekstil og interiør. 

Hovedperson ble veldig overrasket over tildelingen, men naturlig nok også stolt og glad. 

- Jeg fikk helt sjokk da direktøren kom med medaljen! Dette er noe jeg setter stor pris på og jeg ble veldig, veldig glad, fortalte Hwee Aspaas etter å ha mottatt medaljen.