Ny klinikksjef ved Barne- og ungdomsklinikken

Ansgar Berg er ansatt som ny klinikksjef for Barne- og ungdomsklinikken ved Sykehuset Telemark.

Publisert 26.09.2022
Sist oppdatert 11.01.2023

Ansgar Berg
Ansgar Berg er spesialist i barnesykdommer og klinikkdirektør på Barne- og ungdomsklinikken ved Haukeland Universitetssykehus. Han har også en professor II stilling på det Medisinske Fakultet ved Universitetet i Bergen.

Solid erfaring

Ansgar er 54 år og har gjennom de siste årene hatt flere lederroller ved Universitetet i Bergen og ved Haukeland Universitetssykehus. Han har vært seksjonsleder for Pediatrisk Institutt ved Universitetet, samt leder/seksjonsoverlege Barnekardiologi og seksjonsoverlege Barne- og ungdomsklinikken på Haukeland.
- ​Jeg er veldig glad for at  Ansgar Berg har takket ja til stillingen som klinikksjef for Barne- og ungdomsklinikken. Med denne ansettelsen får vi en dyktig fagperson og erfaren leder som vil bidra til å utvikle og forsterke sykehuset, sier administrerende direktør Tom Helge Rønning

Flytter fra Bergen

Den nye klinikksjefen har planer om å flytte fra Bergen til Grenland og har dermed behov for noe tid til å gjennomføre flytteprosessen. Avtalen er derfor at han starter i jobben i mars 2023.
Inntil Ansgar Berg er på plass vil Anne Kjendalen fortsette i rollen som klinikksjef.​