Ny klinikksjef ved Akutt- og beredskapsklinikken

Robin Martin Kåss er ansatt som klinikksjef for Akutt- og beredskapsklinikken ved sykehuset. Med det blir han en del av toppledelsen ved Sykehuset Telemark. Han starter opp i stillingen 13. november.

Publisert 28.08.2023
Klinikksjef ved Akutt- og beredskapsklinikken, Robin Kåss
Klinikksjef ved Akutt- og beredskapsklinikken, Robin Kåss

​Robin er kjent for de aller fleste i Telemark, da han har vært ordfører i Porsgrunn de siste 8 årene.​

Av utdannelse er han lege fra universitetet i Liverpool. For tiden holder han på med en master i ledelse ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Etter endt utdannelse jobbet Robin som fastlege og tilsynslege, og var også en periode medisinskfaglig ansvarlig ved Skien legevakt og underviste medisinstudenter i allmennmedisin.  I 2008 ble han Statssekretær i Olje- og energidepartementet, og 2010 til 2013 i Helse- og omsorgsdepartementet. Etter 2013 og frem til han ble ordfører var han bedriftslege i Avonova og helsepolitisk rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Siden 2019 har Robin vært medlem av Fylkesberedskapsrådet.

Robin Kåss er 46 år og en erfaren fagperson og leder med bakgrunn og erfaring på både operativt og strategisk nivå. Han kjenner helsesektoren godt og har god innsikt i spesialisthelsetjenesten, samtidig som han vil bringe med seg erfaringer og innsikt fra kommunal sektor. 

- Jeg opplever Robin som en ambisiøs og kompetent leder, som har et genuint ønske om å være med på laget for å sikre gode helsetjenester for Telemarks befolkning, sier administrerende direktør Tom Helge Rønning.

- Jeg gleder meg til å begynne ved Sykehuset Telemark i en spennende og viktig stilling. Jeg ønsker, sammen med ansatte og ledergruppa, å bidra​ til å oppnå helseforetakets mål innenfor klinikken og sykehuset som helhet, sier Robin Martin Kåss.​​

Klinikksjef Robin Kåss