Ny klinikksjef ved Medisinsk klinikk

Jørn V. Sagen er ansatt som ny klinikksjef ved Medisinsk klinikk. Han starter i stillingen allerede mandag 7. august

Publisert 28.04.2023
Bilde av Jørn V. Sagen klinikksjef ved Medisinsk klinikk
Jørn V. Sagen er ansatt som ny klinikksjef ved Medisinsk klinikk

​Sagen er utdannet lege fra NTNU i Trondheim og har senere tatt en doktorgrad fra Universitetet i Bergen, der han gjennomførte genetiske og kliniske studier på arvelig diabetes. Jørn Sagen kommer sist fra stillingen som avdelingssjef ved Avdeling for medisinsk biokjemi og farmakologi, Laboratorieklinikken, Helse Bergen. Han har gjennom de senere årene hatt ulike roller i Helse Bergen og har også en Professor II stilling ved det medisinske fakultet, Universitetet i Bergen.

Erfaren leder

Jørn V. Sagen er 53 år og har lang erfaring som lege, forsker og leder. Han har også vært postdoktorstipendiat hvor han har drevet forskning ved Universitetet i Bergen, Syddansk Universitet i Odense, og ved Baylor College of Medicine, Houston, Texas.
- Vår ny klinikksjef er en erfaren leder med et solid faglig ståsted. Han vil på en god måte kombinere det daglige driftsansvaret med langsiktig tenkning og utvikling for å møte morgendagens utfordringer. Jeg er svært fornøyd med at Jørn har valgt å komme til Sykehuset Telemark, sier administrerende direktør Tom Helge Rønning.​