Silje fra Siljan får midler av Siljan sanitetsforening

Siljan sanitetsforening har donert 50.000 kroner til forskning for bedre kunnskap om kvinnehelse.

Publisert 19.04.2023
Sist oppdatert 20.04.2023
Siljan Sanitetsforening med pengegave til Sykehuset Telemark.

- Dette er et kjærkomment bidrag til forskning for bedre kunnskap om kvinnehelse, sier forskningssjef Hege Kersten. ​
Midlene er øremerket til forskning på kvinners bekkenbunnsfunksjon etter operasjon ved endetarmskreft. ​Dette er et forskningsarbeid som drives av Silje S. Holte , overlege ved seksjon for gastrokirurgi.
-Jeg har fokus på livskvalitet for de som blir operert for endetarmskreft med særlig fokus på bekkenfunksjon. Slike operasjoner kan få påvirkninger for bekkenet og det gjelder som oftest kvinner, forklarer Holte. At hun kommer fra nettopp Siljan gjør donasjonen ekstra gullkantet for sanitetsforeningen.

​Ekstra stas

- Det er klart at det er stas at pengene går til en forsker fra Siljan. Vi kjenner godt til Silje og synes det er kjempegøy at pengene går til forskning drevet av en av  "våre", smiler Asta Hammer, kasserer i Siljan sanitetsforening​.
- Vi er stolte over at dette foregår i Skien. Vårt bidrag er øremerkede til forskning på kvinnehelse, og vi ønsket at noen av midlene skulle brukes lokalt. Da var dette helt perfekt, legger foreningsleder Torhild Fjeld Limi til.
- Vi hadde en intern utlysning på de 50.000 kronene. Vi ønsker å bygge opp forskning på gastrokirurigi​ lokalt her på sykehuset. Valget falt på Silje. At hun nettopp er fra Siljan er en tilfeldighet, men gjør det jo ekstra spesielt, sier Hege Kersten. ​