Lyser ut spennende prosjektstilling knyttet til selvmordsforebygging
Sykehuset Telemark søker nå etter en prosjektleder som skal jobbe med selvmordsforebygging i Telemark. – Dette er en unik mulighet til å jobbe med et viktig tema og få til gode endringsprosesser i vårt felles helsevesen, sier Lars Erik Eide Johansen.

Telemark fylke har over mange år ligget høyt på den nasjonale selvmordsstatistikken. Med denne nysatsingen på selvmordsforebygging håper man å kunne gjøre noe med de dystre tallene.
Stillingen som prosjektleder selvmordsforebygging i Telemark er nå lyst ut med søknadsfrist 10. august. Den er knyttet til et samarbeid med utspring i Helsefelleskapet. Den er forankret i fagseksjonen ved Klinikk for psykisk helse og rusbehandling ved Sykehuset Telemark HF, med nært samarbeid og kontorplass på sykehuset i Skien, samt Porsgrunn og Vinje kommuner. Stillingen har konkrete mål som det skal arbeides mot. Sluttproduktet vil være å beskrive dette i en rapport som legges frem for Helsefelleskapet.
Skal jobbe med hele fylket
Stillingens varighet er et år fra ansettelsesdato. I prosjektperioden skal en jobbe med å videreutvikle arbeid med selvmordsforebygging i hele fylket.
– Vi søker en engasjert fagmedarbeider, psykolog, lege, sykepleier eller andre med en helsefaglig utdanning, inn i vårt team som skal jobbe med å utvikle selvmordsforebygging i Telemark på tvers av sykehus og kommune. Du må gjerne ha en mastergrad eller tilsvarende, men dette er ikke et krav. Det viktigste er engasjement og en faglig interesse for dette feltet, forklarer Lars Erik Eide Johansen som er prosjektansvarlig og psykologspesialist vev Sykehuset Telemark.
I løpet av prosjektperioden skal teamet kartlegge pasientflyt fra sykehus til og fra kommunene. Det er ønskelig å utvikle gode forslag til rutiner og praktiske løsninger, til beste for pasienter og innbyggere i Telemark. De praktiske løsningene skal gjerne piloteres før de eventuelt breddes ut til å gjelde større områder.
Det gode samarbeidet
Målet er en helhetlig strategi for selvmordsforebygging i Telemark så det kan bli aktuelt å se både på samarbeidet mellom kommuner og mellom kommuner og sykehus. Her er det gode samarbeidet svaret, så får vi se hvilke løsninger som bringer oss dit.
– Bruker og pårørendestemmen vil være sentralt for å få dette til, sier Johansen.
Det forventes at en jobber evidensbasert, slik at aktuelle tiltak forankres i kjent forskning og etablert kunnskap om selvmordsforebygging. Utgangspunktet for dette er nasjonalfaglig retningslinje for selvmordsforebygging i psykisk helsevern, TSB og BUP, men vil omfatte et større fagområde for å inkludere kommunalt selvmordsforebyggende innsats.
Arbeidet følger Forbedringsmodellen som beskrevet i pasientsikkerhetsprogrammet 24/7. Det vil være teamarbeid for å forstå utfordringene, utvikle gode tiltak, teste ut tiltak og bidra til å spre gode tiltak til andre. Det legges til rette for å få opplæring og veiledning i denne modellen gjennom å delta i utdanningsprogram gjennom året.
– Prosjektlederen vil kunne påvirke sine egen arbeidshverdag og utvikle prosjektet med egne ideer og mål, sier Eide Johansen avslutningsvis.
Her kan du lese mer om stillingen som prosjektleder og se utlysningen!