Sykehuset Telemark støtter årets TV-aksjon

Sykehuset Telemark har opprettet en digital innsamlingsbøsse til årets TV-aksjon og oppfordrer ansatte som har mulighet til å engasjere seg.

Publisert 13.10.2022
Sist oppdatert 11.01.2023
TV-aksjonen Leger Uten Grenser 2022 går til livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.  Sykehuset Telemark har blitt utfordret av Diakonhjemmet Sykehus og Oslo Universitetssykehus til å delta i sykehuskampen for årets TV-aksjon for Leger Uten Grenser.

Vi tar utfordringen

Sykehuset har tatt utfordringen og har opprettet en digital innsamlingsbøsse på spleis.no. Nå  oppfordrer vi alle som kan og vil til å bidra. Still gjerne som bøssebærer også dersom du har mulighet til det. Hvert bidrag hjelper! Vi håper at ansatte, familie og venner av sykehuset har lyst vil være med å støtte opp under det viktige arbeidet som Leger Uten Grenser utfører hver eneste dag. Bruk gjerne vår digitale bøsse på spleis.no​ Alle pengene som samles inn går til TV-aksjonen Leger Uten Grenser. 
Se oppfordringen til å bli med fra direktør Tom Helge Rønning og overlege Ørnulf Paulsen:​
Videoen er ikke tekstet.
​​

​Hva går pengene til i år?

Årets TV-aksjon går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. Sammen skal vi bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, tilgang til livreddende medisiner og helsehjelp. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer​. TV-aksjonen​ avholdes søndag 23. oktober.  

Hvordan kan du engasjere deg?

· Del gjerne sykehusets  ​sykehusets digitale innsamlingsbøsse ​ ,sykehusets Facebookinnlegg eller opprett din egen digitale innsamlingsbøsse.
· Bli bøssebærer; ring 02025 eller registrer deg på  blimed.no​
· Gi et bidrag til TV-aksjonen, gjerne via sykehusets digitale innsamlingsbøsse på spleis.no