Turid Minnesjord fikk Medaljen for lang og tro tjeneste

Barnepleier Turid Minnesjord har jobbet på Sykehuset Telemark siden 1977. I morgen er hun pensjonist, men i dag hadde Tom Helge Rønning og seksjonsleder Charlotte Darenberg gleden av å overrekke henne Medaljen for lang og tro tjeneste.

Publisert 17.10.2023
Sist oppdatert 31.10.2023
Et par kvinner smiler
Turid Minnesjord og Charlotte Darenberg.​​

- Det er en medalje som henger høyt. Dog bare sånn at det krever 25 år ansiennitet. I lys av det er det en del i de kriteriene som du slår med god margin. Både når det gjelder ansiennitet, men det sies også at medaljen gis til arbeidstakere som har gjort seg særlig fortjent til det. Det synes jeg seksjonsleder Charlotte Darenberg har redegjort for at virkelig er til stede her. Og det er en stor glede for meg å tildele deg denne medaljen, sa administrerende direktør Tom Helge Rønning under dagens utdeling.​

En gruppe mennesker som poserer for et bilde
Charlotte Darenberg​, Turid Minnesjord, Tom Helge Rønning og Ansgar Berg​.

 

- Har gjort en kjempeviktig jobb

- Turid har jobbet på nyfødt intensiv siden 1983 år og vært sjef for melkebanken i cirka 10 år. Morsmelk er den aller viktigste medisinen vi gir til barna på nyfødt intensiv. Derfor er det å rekruttere og følge opp morsmelkgivere, samt å passe på at morsmelken holder høy kvalitet, en kjempeviktig jobb som Turid har gjort med hjertet og hodet i «alle år". Turid har vært ute mang en vinternatt i nyfødt intensivs tjeneste, og har vært med på store utviklingssprang i nyfødtmedisinen. Det er mye kunnskap og erfaring, og ikke minst et hjerte av gull, som forsvinner fra avdelingen med henne,  sa seksjonsleder Charlotte Darenberg.
- Nå ble jeg helt satt ut. Jeg er helt målløs, utbrøt Turid Minnesfjord da den godt bevarte hemmeligheten ble avslørt i møterommet på sykehuset i Skien og medaljen ovverrakt. Hun fortalte at noe av det hun har satt mest pris på i sin lange yrkeskarriere er menneskene hun har blitt kjent med.

Medmenneske

-  Det beste har vært å jobbe med mennesker i både kriser og glede, og å være et medmenneske. Det er fint å kunne være med å trygge foreldrene og å jobbe med hele familien. Det har gjort spesielt inntrykk på meg å jobbe med mødre og familier med rusproblematikk. Man får innblikk i så mange ulike livshistorier, forteller Turid Minnesjord avslutningsvis.