Fordelen med videokonsultasjon er at du slipper å dra til sykehuset når det ikke er nødvendig. Ved behov for undersøkelser eller inngrep som krever oppmøte, må du til sykehuset.
Foreløpig tilbyr ikke alle våre poliklinikker/avdelinger videokonsultasjoner. Spør behandleren din om neste konsultasjon kan gjøres på video om du selv ønsker dette.
Tekniske forutsetninger for å kunne delta på videokonsultasjoner
Du må ha en mobiltelefon, nettbrett eller PC med kamera og mikrofon som er koblet til internett.
Internettforbindelsen må være stabil (WIFI/4G). Fast nett-tilkoplet PC er ønskelig, der det er mulig.
Pexip er tilgjengelig som applikasjon i AppStore. Applikasjonen skal ikke brukes da den ikke leder til Norsk Helsenett.
Hvordan du kobler deg til og bruker videotjenesten er detaljert beskrevet lenger ned på siden.
Kostnader
Videokonsultasjoner er sidestilt med fysisk oppmøte hos behandler. Du mottar faktura for egenandelen som ved fysisk oppmøte.
Taushetsplikt og personvern
Det er frivillig for deg som pasient å delta i en videokonsultasjon. Når du deltar samtykker du til å motta helsehjelp, akkurat som ved fysisk konsultasjon.
Leverandøren av videoløsningen har kun tilgang til din e-postadresse, telefonnummer eller annen nødvendig informasjon for å sette opp og gjennomføre samtalen.
Relevant helseinformasjon blir journalført av helsepersonell på lik linje som om samtalen skulle foregå ansikt til ansikt eller per telefon. Selve videosamtalen skal være kryptert og blir da ikke lagret verken på internett, eller på servere.
På samme måte som ved fysisk oppmøte, vil helsepersonellovens regler om taushetsplikt være styrende for selve samtalen og behandling av informasjon som fremkommer under samtalen. Relevante og nødvendige helseopplysninger skal journalføres.
Av sikkerhetsmessige årsaker brukes låsbare møterom i Norsk Helsenett. Løsningen benytter en kryptert linje, og lyd /bilde blir ikke lagret hverken på internett eller på våre servere. Egne opptak bør opplyses om ved samtalens start. Det vil heller ikke være mulig å sende tekstmeldinger («chat») i løsningen.
Ved spørsmål kan personvernombudet kontaktes via e-post til:
Sykehuset Telemark HF: personvernombud@sthf.no
Nærmere informasjon om hvordan personopplysningene dine vil bli behandlet, står i personvernerklæringen vår. https://www.sthf.no/om-nettstedet/personvern