Offisiell åpning av nye BUP Grenland i Skien

Det ble en storstilt feiring med festtaler, rockemusikk og barnesang da det nye BUP-huset ble offisielt åpnet i dag.

Publisert 12.05.2023
Sist oppdatert 01.06.2023
Bilde av, Ansgar Berg, Hedda Foss Five,  Ingvild Kjerkol og Tom Helge Rønning under åpningen av nye BUP Grenland
Anne Kjendalen, Ansgar Berg, Ingvild Kjerkol og Tom Helge Rønning.

​​Selv om de ansatte ved Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP riktignok har flyttet inn i de flotte lokalene i Gjerpens gate 14 i Skien snaue to måneder, var det først i dag, 12 mail, at lokalene ble innviet offisielt.  Og feiringen fikk virkelig en pangstart da rockebandet "Bat" bestående av elever fra kulturskolen inntok scenen.
- Som  seg hør og bør ble ungdommens hus  åpnet av et ungdomsband. Det synes jeg er helt på sin plass! Dette er en stor dag for alle, også for Sykehuset Telemark når vi nå offisielt åpner BUP​ Grenland. En stor og slagkraftig enhet som jeg rett og slett er stolt av at vi har fått til, sa administrerende Tom Helge Rønning i sin tale. 

Fantastisk start

ABUP har lenge ønsket seg et felles BUP-bygg i Grenland med egnede lokaler og tilstrekkelig antall behandlingsrom for å kunne møte den forventede veksten innen fagområdet. Faktisk har man søkt aktivt etter passende lokaler siden 2008.
- Jeg forstår at dere har jobbet for, og drømt om, et samlet BUP- hus lenge. Og nå har dere virkelig gjort et stort lø​ft for å kunne møte framtidens utfordringer. Gratulerer så mye og lykke til med arbeidet i dette flotte huset, roste helseminister Ingvild Kjerkol som også lot seg imponere av de unge bandmedlemmene. ​
- Takk for en fantastisk start på denne åpningsdagen. Jeg tror vi har vært vitne til en ny Mick Jagger, skrøt helseministeren.  Ei heller ordføreren i Skien unnlot å løfte fram de musikalske talentene. 
- Gratulerer med en av de mest fantastiske åpningene jeg har vært på! Og det er mange. Og all ære til Sykehuset Telemark som ønsket seg en sånn start. Det sier noe om hvem dette huset er for. Det handler om unge mennesker og det fikk dere virkelig til, sa Hedda Foss Five begeistret.

Et skilt foran en bygning

Gledens dag​

Med det nye BUP-huset er nå  BUP Grenland Sør, BUP Grenland Nord og BUP Familiebehandling samlet  i et felles bygg, nærmere bestemt i lokalene som tidligere huset Statens hus. 80 ansatte ved Sykehuset Telemark har fått nytt tilholdssted. 
- Vi som jobber her i dette bygget her gleder oss veldig og på en gledens dag kjenner vi også på takknemlighet. Allerede i 2008 begynte vi å lete etter et egnet bygg og det er mange som har bidratt til at vi nå har fått dette til, avsluttet​ Anne Kjenndalen, avdelingsleder for barn og unges psykiske helse.