Diagnose
Diabetes og svangerskap
Har du kjent diabetes 1 eller 2 før svangerskapet bør du være godt regulert før du blir gravid fordi det forebygger komplikasjoner. De fleste kvinner fortsetter med insulinbehandling i svangerskapet.
Henvisning og vurdering
Fastlegen eller jordmor vil legge en plan og henvise til videre oppfølging i samarbeid med sykehuset.
- Pasientens navn, fødselsnummer, korrekt adresse og telefonnummer, evt navn på foresatte.
- Legens navn, adresse og telefonnummer.
- Anamnese og kliniske funn. Klar bestilling: hva ønskes utredet/behandlet og hvorfor.
- Svar på relevante supplerende og tidligere undersøkelser: blodprøver, radiologiske og histologiske undersøkelser, operasjonsbeskrivelse, epikriser mv.
- Trenger pasienten tolk? Presiser hvilket språk.
- Har pasienten vært i utlandet og hatt kontakt med sykehus/lege? MRSA prøve må tas før pasienten kommer til oss.
- Pass på at oversikt over legemidler i bruk er oppdatert. Den kommer automatisk med ved bruk av henvisningsmalen i EPJ.
- Pasienten skal ha med seg siste oppdaterte liste over legemidler i bruk ved frammøte på sykehuset.
- Bruk adresser som er oppgitt i sentralt adresseregister. Ikke send henvisninger direkte til navngitte leger.
- Ved henvisning til undersøkelser som man antar vil kreve narkose (eks.: MR barn, Gastro-koloskopier osv), er det særdeles viktig å gi fullstendige kliniske opplysninger, oppdatert medikamentliste, informasjon om allergier/CAVE og pasientens aktuelle høyde, vekt, blodtrykk og hjertefrekvens.
Se også "Den gode henvisning" - nasjonal veileder fra Helsedirektoratet
Før
Din diabetes bør være godt regulert før du blir gravid. Det har betydning for utviklingen av svangerskapet, og det vil være med på å forebygge komplikasjoner. Om du har diabetes og planlegger å bli gravid, bør du snakke med fastlegen din om dette.
De fleste kvinner med diabetes er som regel allerede under behandling med insulin når de blir gravide, og vil fortsette med dette under svangerskapet.
Ta kontakt med fastlegen din straks du får bekreftet at du er gravid. Det blir da lagt en videre plan for oppfølging og svangerskapskontroller som det er viktig at du følger.
Under
Ditt behov for insulin og mat vil endre seg i løpet av svangerskapet. Å ha en velregulert diabetes fra starten og gjennom svangerskapet er viktig for din og barnets helse. Dårlig regulert diabetes kan gi økt risiko for komplikasjoner i svangerskapet, som for eksempel høyt blodtrykk og stort foster.
Du skal gå jevnlig til kontroll gjennom hele svangerskapet for å sjekke blodsukker, urin og blodtrykk. Vekstvurderinger av fosteret kan også blir gjort. Du må i tillegg måle blodsukkeret ditt jevnlig hjemme.
Etter
Barn av mødre som har diabetes, har økt risiko for å få lavt blodsukker de første dagene etter fødselen. Blodsukkeret til barnet blir derfor kontrollert det første døgnet, eller frem til blodsukkerverdiene er fine.
Det er vanlig at barnet trenger litt ekstra mat til din melkeproduksjon er kommet i gang. Dersom blodsukkeret til barnet blir for lavt, blir det fulgt opp ved nyfødtavdelingen.
Dersom du hadde diabetes før du ble gravid, må du fortsette med insulinbehandlingen også etter fødselen. I barseltiden vil blodsukkerverdiene og ditt behov for insulin som oftest gå tilbake til slik det var før graviditeten. Ammestart krever imidlertid ofte ekstra energi, noe som gjør at vi vil følge blodsukkerverdiene dine tett de første dagene etter at du har født.
Vær oppmerksom
Blodsukkerverdiene kan i svangerskapet endre seg i forhold til det som er vanlig for deg. Det er derfor viktig at du og dine nærmeste kjenner til hva som er symptomer på føling (for lavt blodsukker); sultfølelse, tretthet, irritabilitet, kvalme, konsentrasjonsvansker, hodepine, og/eller skjelving.
Kontakt
-
Kontakt Endokrinologisk poliklinikk
Oppmøtested
Vi holder til i bygg 56 på sykehusområdet i Skien, benytt hovedinngang. Henvend deg i resepsjonen innenfor hovedinngangen dersom du trenger hjelp til å finne fram.
Åpningstider
- I dag 08:00 - 15:30
- Mandag 08:00 - 15:30
- Tirsdag 08:00 - 15:30
- Onsdag 08:00 - 15:30
- Torsdag 08:00 - 15:30
- Fredag 08:00 - 15:30
- Lørdag STENGT
- Søndag STENGT
Bygg 56 i Skien, hovedinngang
Ulefossveien 55, 3710 Skien
Transport
Nettbuss har avganger fra Landmannstorvet i Skien og fra jernbanestasjonen.
Nettbuss ved lokal rute M3 stopper i Ulefossvegen, midt mellom somatisk og psykiatrisk side ved sykehuset i Skien.
Farte, Nor-Way Bussekspress og Vy har flere avganger som stopper ved sykehuset. For mer informasjon om rutegående tilbud, bruk reiseplanleggeren til:
Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter.
Se informasjon på www.helsenorge.no/pasientreiser om rettigheter og hvordan søke om dekning av reiseutgifter, eventuelt få rekvirert transport dersom du har krav på dette.
Helseekspressen er Pasientreisers transporttilbud på strekningen fra Telemark gjennom Vestfold til Oslo, for de pasientene som har helsemessig behov for tilrettelagt transport, og som har rekvisisjon for reisen.
Les mer om pasientreiser og Helseekspressen på om pasientreisetilbudet
For pasienter gjelder spesielle regler for transport.
Ta kontakt med Kjørekontoret for pasientreiser på telefon 05515, for informasjon om reiser med rekvisisjon.
Helseekspressen
Se rutetider for Helseekspressen på helsenorge.no/pasientreiser/om/helseekspressen
Praktisk informasjon
I Skien er det kafé og kiosk i vestibylen, inngang via hovedresepsjonen.
Det er mulig å betale med Vipps.
Åpningstid
Mandag – fredag kl. 08:00 – 19:00, alle hverdager
Lørdag og søndag: kl. 11:00 - 18:00
Helligdager/røde dager: kl. 09:00 - 16:00
Åpningstid på helligdager i mai
1. mai 9:00-16:00
9. mai 9:00-16:00
17.mai 9:00-16:00
19.mai 9:00-16:00
20.05.24 9:00-16:00
Mandag - fredag: kl.08.00 - 14.00.
Lørdag, søndag og helligdager/røde dager: Stengt.Det er mulig å betale med Vipps.
Kartutsnittet er hentet fra google maps og påført byggnummer. Se også kart på google maps.
Sykehuset Telemark oppfordrer alle besøkende om å lese skiltingen ved parkeringen nøye.
Det er Aimo Park som driver parkeringsordningen i Skien, i Porsgrunn er det Park nordic.
Priser i Skien og Porsgrunn
kr 9 per påbegynt halvtime.
kr 85 per døgn.
Ved behov for lengre opphold kan du kjøpe parkering for inntil 14 dager. Dette koster 340 kroner.Se mer informasjon 14 dagers parkering lenger ned på siden.
Du må betale parkeringsavgift på hverdager, mandag til fredag, hele døgnet. Det er gratis parkering i helgene, fra fredag kl. 24.00 til søndag kl. 24.00. Det er også gratis parkering på helligdager og offentlige høytidsdager.
Betalingsordning i Skien
Kjøretøyets registreringsnummer blir registrert av et kamera ved all inn- og utkjøring til sykehusområdet i Skien. Det innebærer at du ikke trenger å registrere kjøretøyets registreringsnummer når du parkerer.Det er gebyr for alle kjøretøy med registreringsskilt. Det betyr at det også er gebyr for parkering av motorsykler og mopeder.Inntil 14-dagers parkering
I Skien kan du enten henvende deg i hovedresepsjonen og betale der. Eller du kan benytte EasyPark-appen. Etter å ha startet en parkering i appen kan du velge takstprodukt 486810 i appen.
Betal til betalingsautomat ved avreiseVed bruk av parkeringsautomaten må du registrere kjøretøyets registreringsnummer når du skal dra fra sykehuset.Betaling på nett Betal via nettsiden, Online betaling, innen 48 timer.
FakturaHvis du ikke betaler til automat eller på nett innen 48 timer, vil du få faktura i posten for den tiden du har parkert, samt et fakturagebyr på 49 kroner.Automatisk betalingRegistrer deg og ditt kjøretøy for automatisk trekk for raskere og enklere parkering. Påløpt avgift trekkes automatisk på registrert betalingskort ved utkjøring.Betaling via appBenytt app fra Aimo Park eller EasyPark. Husk å aktivere kameraparkering i "appen".Mer om Aimo ParkSe Aimo parks nettside om parkeringsordningen ved Sykehuset Telemark i Skien.Ved denne løsningen vil ingen få parkeringsbøter på grunn av manglende betaling.Betalingsordning i Porsgrunn
Du må registrere bilens registreringsnummer i betalingsautomaten når du parkerer.
Ved bruk av kort betaler du kun for tiden du har stått parkert, dersom kortet settes inn i automaten igjen før du drar fra parkeringen.
Når du blir bedt om det må du registrere bilens registreringsnummer i betalingsautomaten.
Det er også mulig å benytte en parkeringsapp på mobil.
El-bil
Det er ladeplasser for el-bil på parkeringsplassen ved Tannklinikken i Skien. Ladestasjonene er eid og drevet av det eksterne firmaet Fortum.
MC og moped
MC og moped må benytte samme parkeringstilbud som for bil.
Blodgivere
Det er gratis parkering for blodgivere på reserverte plasser. Du må registrere bilnummeret når du kommer til blodbanken for å få gratis parkering.
Forflytningshemmede
Forflytningshemmede parkerer gratis, med parkeringskort fra kommunen.
Det er kameraregistrering av bilens registreringsnummer i Skien. Eventuelle parkeringstillatelser for forflytningshemmede (HC-bevis) blir ikke registrert av kamera. Pasienter og besøkende må derfor vise fram HC-kort i hovedekspedisjonen, eller ved annet oppmøtested, for å få fritak for avgift.
Andre unntak fra avgift i Skien
Drosjer
Drosjene skal ikke betale avgift dersom levering og henting av passasjerer skjer i løpet av tjue minutter. Drosjene må betale avgift hvis de er innenfor kamerasonen i mer enn tjue minutter (karenstid).
Vareleveranse til hovedlager
Dette skjer utenfor kamerasonen, og de slipper derfor avgift.
Avfallshenting og gassleveranse
Disse slipper avgift hvis de kjører inn og ut av kamerasonen i løpet av tjue minutter.
På sykehusområdet i Skien er det flere parkeringsområder.
Se oversikt over områdene på www.sthf.no/praktisk-informasjon/parkeringsomrader-i-skien
Tilgang til internett på sykehuset får du via trådløs tilkobling (wifi). Du må velge "SykehusGjest" som nettverk.
Se informasjon om pålogging på www.sthf.no//praktisk-informasjon/tilgang-til-internett-wifi
Sykehusapoteket i Skien holder til i underetg. i bygg 54.
Det er egne parkeringsplasser på utsiden.
Se nettsiden til sykehusapotekene: www.sykehusapotekene.no/steder/skien
Egenandeler kan betales i hovedekspedisjonen, eller du kan få med deg en giro.
På sykehuset, hos lege og i forbindelse med radiologisk undersøkelse, må du som pasient betale egenandel, opp til frikortgrensen. Med frikort slipper du å betale egenandel ved behandling i inneværende kalenderår.
Merk: Dersom du blir innlagt samme døgn som konsultasjonen og den radiologiske undersøkelsen, betaler du ikke egenandel(er).
Noen pasientgrupper er fritatt for å betale egenandel. Det gjelder blant annet ved:- undersøkelse og behandling i forbindelse med graviditet og fødsel
- Undersøkelse og behandling av barn under 16 år
- psykiatrisk behandling av barn og ungdom under 18 år
- yrkesskade
- allmennfarlige smittsomme sykdommer
Dersom du blir syk og ikke kan møte til time bes du om å ta kontakt senest dagen før avtalen. Hvis du ikke gjør dette blir du belastet med gebyr for denne timen, også dersom du er fritatt for egenandel.
En del pasienter reagerer allergisk på blomster og parfyme. Vi ber om at du tar hensyn til dette.
Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Det er ulike egenandeler avhengig av type helsetjeneste.
Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.
Ved manglende oppmøte hvor du ikke har gitt beskjed i god tid i forveien blir du fakturert for et gebyr.
Les mer om egenandeler, frikort og ev. gebyrer ved manglende oppmøte
Smittesituasjonen i samfunnet påvirker sykehusets drift og råd og retningslinjer til befolkningen.
Retningslinjer og tiltak kan endres raskt i tråd med smittesituasjonen.
Vi har derfor samlet de til enhver tid gjeldende råd, retningslinjer og tiltak på en egen side.
Fotografering og filming på sykehuset er tillatt, men alle må forholde seg til noen retningslinjer.
Les mer på www.sthf.no/praktisk-informasjon/fotografering-og-filming-pa-sykehuset
Guidene kan hjelpe deg med å finne fram i Skien og Porsgrunn.
Sykehuset har inngått en avtale om guidetjeneste med Telemark Røde Kors.
Guidene holder til i vestibylen ved hovedekspedisjonen alle hverdager fra kl. 09.00 til kl. 14.00.
Du kan henvende deg til guidene for å få hjelp til å finne fram i sykehuset slik at du kommer dit du skal.Guidene kan ha mye å gjøre, og de vil derfor ikke alltid være på plass.
Pasienter som har behov for ledsagere, kan ikke benytte guidene som erstatning for disse.
For tilreisende pasienter som trenger overnatting presenterer vi her en oversikt over hotell i Skien, Porsgrunn og på Notodden.
Ta kontakt med hotellet for informasjon om pris og bestilling.
Sykehuset Telemark har ikke pasienthotell.
Dersom du ønsker utskrift av din pasientjournal må du sende et skjema for å be om utskrift.
Elektronisk forespørsel
Dette kan du gjøre elektronisk ved å logge inn på helsenorge.no - se https://helsenorge.no/pasientjournal
Send forespørsel som ordinær papirpost
, fyll ut skjemaet "Forespørsel - kopi av egen journal".
Dersom du ønsker å registrere/endre nærmeste pårørende, fyll ut skjemaet "Registrering/endring av pårørende i egen journal".
Du finner lenke til nedlasting av skjemaene på:
www.sthf.no/rettigheter under overskriften innsyn i din pasientjournalVed besøk på Sykehuset Telemark kan du få utlevert skjemaene i hovedekspedisjonen.
Skjemaet fylles ut, underskrives og sendes til:
Sykehuset Telemark
Pasientdokumentasjon og arkiv
Postboks 2900 Kjørbekk
3710 SkienSykehuset Telemark er et røykfritt sykehus
Uteområdene har egne røykeplasser som er merket. Det er ikke tillatt å røyke ved hovedinngangene.Det er ikke røykerom for pasienter i den somatiske delen av sykehuset.
Ved enkelte sengeposter ved Klinikk for psykisk helsevern og rusbehandling er det egne røykerom for pasienter. -
Kontakt Medisinsk poliklinikk, Notodden
Oppmøtested
Vi holder til i 1.etg. i bygg B på sykehusområdet på Notodden. Cellegiftbehandling foregår i 3.etg. i bygg A. Henvend deg i hovedekspedisjonen for registrering.
Besøkstider
Se de ulike avdelingene for besøkstiderNotodden
Henrik Wergelandsgate 9
3675 Notodden
Transport
Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter.
Se informasjon på www.helsenorge.no/pasientreiser om rettigheter og hvordan søke om dekning av reiseutgifter, eventuelt få rekvirert transport dersom du har krav på dette.
Helseekspressen er Pasientreisers transporttilbud på strekningen fra Telemark gjennom Vestfold til Oslo, for de pasientene som har helsemessig behov for tilrettelagt transport, og som har rekvisisjon for reisen.
Les mer om pasientreiser og Helseekspressen på om pasientreisetilbudet
For pasienter gjelder spesielle regler for transport.
Ta kontakt med Kjørekontoret for pasientreiser på telefon 05515, for informasjon om reiser med rekvisisjon.
Helseekspressen
Se rutetider for Helseekspressen på helsenorge.no/pasientreiser/om/helseekspressen
Praktisk informasjon
Det er parkering for besøkende ved innkjøringen til hovedinngangen. Se parkeringsområdet på street view på google maps.
Blodgivere har reserverte parkeringsplasser på parkeringsomådet ved ambulanseinngang - se google maps.
Kantine i underetasjen på hovedbygget.
Her serveres varme og kalde retter. Kantinen har youghurtbar og rikholdig salatbar.
Åpningstid
Mandag-fredag, alle hverdager kl. 08.00 - 14.00.
Lørdag, søndag og helligdager/røde dager: Stengt
Det er mulig å betale med Vipps.
Tilgang til internett på sykehuset får du via trådløs tilkobling (wifi). Du må velge "SykehusGjest" som nettverk.
Se informasjon om pålogging på www.sthf.no//praktisk-informasjon/tilgang-til-internett-wifi
Vær oppmerksom på at i tider med stor pasientpågang og smitte i samfunnet kan det bli innført restriksjoner - se derfor også egen side om råd og retningslinjer om smittevern for pasienter, pårørende og besøkende til sykehuset.
Den alminnelige besøkstiden
Ved de fleste sengeposter i Skien og på Notodden er besøkstiden kl.17.30-19.00 alle dager.
Besøkstid på barsel
På barsel er besøkstiden kun kl. 18.00 - 19.00, alle dager.
Det er kun barnets aller nærmeste som kan komme i besøkstiden.
Ved å begrense antall personer på barsel begrenser vi også risikoen for infeksjoner. Dette skal bidra til at dere som nybakte foreldre får mest mulig ro, slik at dere kan bruke dagene til å bli godt kjent med barnet deres og komme i gang med ammingen.
Avdelinger uten fast besøkstid
I psykiatrien er det vanligvis ingen fast besøkstid.
Ved enkelte sengeposter ber vi deg om å avtale besøkstid med personalet.
Om du er syk må du ikke besøke pasienter ved sykehuset
Syke mennesker er ekstra sårbare for smittsomme sykdommer, for eksempel forkjølelse eller influensa, og komplikasjoner av disse. Det samme gjelder om du har vært utsatt for vannkoppesmitte. For personer med nedsatt immunforsvar er vannkopper alvorlig. Ta kontakt med aktuell avdeling for nærmere veiledning.
Egenandeler kan betales i hovedekspedisjonen, eller du kan få med deg en giro.
På sykehuset, hos lege og i forbindelse med radiologisk undersøkelse, må du som pasient betale egenandel, opp til frikortgrensen. Med frikort slipper du å betale egenandel ved behandling i inneværende kalenderår.
Merk: Dersom du blir innlagt samme døgn som konsultasjonen og den radiologiske undersøkelsen, betaler du ikke egenandel(er).
Noen pasientgrupper er fritatt for å betale egenandel. Det gjelder blant annet ved:- undersøkelse og behandling i forbindelse med graviditet og fødsel
- Undersøkelse og behandling av barn under 16 år
- psykiatrisk behandling av barn og ungdom under 18 år
- yrkesskade
- allmennfarlige smittsomme sykdommer
Dersom du blir syk og ikke kan møte til time bes du om å ta kontakt senest dagen før avtalen. Hvis du ikke gjør dette blir du belastet med gebyr for denne timen, også dersom du er fritatt for egenandel.
Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Det er ulike egenandeler avhengig av type helsetjeneste.
Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.
Ved manglende oppmøte hvor du ikke har gitt beskjed i god tid i forveien blir du fakturert for et gebyr.
Les mer om egenandeler, frikort og ev. gebyrer ved manglende oppmøte
En del pasienter reagerer allergisk på blomster og parfyme. Vi ber om at du tar hensyn til dette.
Smittesituasjonen i samfunnet påvirker sykehusets drift og råd og retningslinjer til befolkningen.
Retningslinjer og tiltak kan endres raskt i tråd med smittesituasjonen.
Vi har derfor samlet de til enhver tid gjeldende råd, retningslinjer og tiltak på en egen side.
Fotografering og filming på sykehuset er tillatt, men alle må forholde seg til noen retningslinjer.
Les mer på www.sthf.no/praktisk-informasjon/fotografering-og-filming-pa-sykehuset
For tilreisende pasienter som trenger overnatting presenterer vi her en oversikt over hotell i Skien, Porsgrunn og på Notodden.
Ta kontakt med hotellet for informasjon om pris og bestilling.
Sykehuset Telemark har ikke pasienthotell.
Dersom du ønsker utskrift av din pasientjournal må du sende et skjema for å be om utskrift.
Elektronisk forespørsel
Dette kan du gjøre elektronisk ved å logge inn på helsenorge.no - se https://helsenorge.no/pasientjournal
Send forespørsel som ordinær papirpost
, fyll ut skjemaet "Forespørsel - kopi av egen journal".
Dersom du ønsker å registrere/endre nærmeste pårørende, fyll ut skjemaet "Registrering/endring av pårørende i egen journal".
Du finner lenke til nedlasting av skjemaene på:
www.sthf.no/rettigheter under overskriften innsyn i din pasientjournalVed besøk på Sykehuset Telemark kan du få utlevert skjemaene i hovedekspedisjonen.
Skjemaet fylles ut, underskrives og sendes til:
Sykehuset Telemark
Pasientdokumentasjon og arkiv
Postboks 2900 Kjørbekk
3710 SkienSykehuset Telemark er et røykfritt sykehus
Uteområdene har egne røykeplasser som er merket. Det er ikke tillatt å røyke ved hovedinngangene.Det er ikke røykerom for pasienter i den somatiske delen av sykehuset.
Ved enkelte sengeposter ved Klinikk for psykisk helsevern og rusbehandling er det egne røykerom for pasienter. -
Kontakt Medisinsk poliklinikk, Kragerø
Oppmøtested
Vi holder til på sykehusområdet i Kragerø. Henvendelse i hovedresepsjonen.
Besøkstider
Se den enkelte avdelings kontaktinformasjonKragerø
Gamle Kragerøvei 32
3770 Kragerø
Transport
Drangedal bilruter rute 609, og Nor-Way bussekspress rute NW192 (sørlandseksepressen) stopper ved sykehuset i Kragerø.
For mer informasjon om rutegående tilbud, bruk reiseplanleggeren til Nor-Way.For pasienter gjelder spesielle regler for transport.
Ta kontakt med Kjørekontoret for pasientreiser på telefon 05515, for informasjon om reiser med rekvisisjon.
Helseekspressen
Se rutetider for Helseekspressen på helsenorge.no/pasientreiser/om/helseekspressen
Praktisk informasjon
I Kragerø står det parkeringsautomater på besøksplassene.
Det er Kragerø kommune som eier parkeringen.
Parkering koster kr 13,- pr time, gjelder også el-biler, motorsykler og moped.
Det er foreløpig ikke ladeplasser for besøkende med el-bil.Med parkeringskort er det er gratis parkering for blodgivere på to reserverte plasser.
Sykehuset Telemark oppfordrer alle besøkende om å lese skiltingen ved parkeringen nøye.
I Kragerø er det parkering for besøkende på venstre side når man kjører mot inngangen.
Se parkeringsområdet i Kragerø på street view på google maps.
Tilgang til internett på sykehuset får du via trådløs tilkobling (wifi). Du må velge "SykehusGjest" som nettverk.
Se informasjon om pålogging på www.sthf.no//praktisk-informasjon/tilgang-til-internett-wifi
Egenandeler kan betales i hovedekspedisjonen, eller du kan få med deg en giro.
På sykehuset, hos lege og i forbindelse med radiologisk undersøkelse, må du som pasient betale egenandel, opp til frikortgrensen. Med frikort slipper du å betale egenandel ved behandling i inneværende kalenderår.
Merk: Dersom du blir innlagt samme døgn som konsultasjonen og den radiologiske undersøkelsen, betaler du ikke egenandel(er).
Noen pasientgrupper er fritatt for å betale egenandel. Det gjelder blant annet ved:- undersøkelse og behandling i forbindelse med graviditet og fødsel
- Undersøkelse og behandling av barn under 16 år
- psykiatrisk behandling av barn og ungdom under 18 år
- yrkesskade
- allmennfarlige smittsomme sykdommer
Dersom du blir syk og ikke kan møte til time bes du om å ta kontakt senest dagen før avtalen. Hvis du ikke gjør dette blir du belastet med gebyr for denne timen, også dersom du er fritatt for egenandel.
Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Det er ulike egenandeler avhengig av type helsetjeneste.
Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.
Ved manglende oppmøte hvor du ikke har gitt beskjed i god tid i forveien blir du fakturert for et gebyr.
Les mer om egenandeler, frikort og ev. gebyrer ved manglende oppmøte
En del pasienter reagerer allergisk på blomster og parfyme. Vi ber om at du tar hensyn til dette.
Smittesituasjonen i samfunnet påvirker sykehusets drift og råd og retningslinjer til befolkningen.
Retningslinjer og tiltak kan endres raskt i tråd med smittesituasjonen.
Vi har derfor samlet de til enhver tid gjeldende råd, retningslinjer og tiltak på en egen side.
Fotografering og filming på sykehuset er tillatt, men alle må forholde seg til noen retningslinjer.
Les mer på www.sthf.no/praktisk-informasjon/fotografering-og-filming-pa-sykehuset
Dersom du ønsker utskrift av din pasientjournal må du sende et skjema for å be om utskrift.
Elektronisk forespørsel
Dette kan du gjøre elektronisk ved å logge inn på helsenorge.no - se https://helsenorge.no/pasientjournal
Send forespørsel som ordinær papirpost
, fyll ut skjemaet "Forespørsel - kopi av egen journal".
Dersom du ønsker å registrere/endre nærmeste pårørende, fyll ut skjemaet "Registrering/endring av pårørende i egen journal".
Du finner lenke til nedlasting av skjemaene på:
www.sthf.no/rettigheter under overskriften innsyn i din pasientjournalVed besøk på Sykehuset Telemark kan du få utlevert skjemaene i hovedekspedisjonen.
Skjemaet fylles ut, underskrives og sendes til:
Sykehuset Telemark
Pasientdokumentasjon og arkiv
Postboks 2900 Kjørbekk
3710 SkienSykehuset Telemark er et røykfritt sykehus
Uteområdene har egne røykeplasser som er merket. Det er ikke tillatt å røyke ved hovedinngangene.Det er ikke røykerom for pasienter i den somatiske delen av sykehuset.
Ved enkelte sengeposter ved Klinikk for psykisk helsevern og rusbehandling er det egne røykerom for pasienter.Det er noen spørsmål som ofte blir stilt av våre pasienter. Her har vi listet opp de viktigste og svarene på disse spørsmålene.
Se oversikten over ofte stilte spørsmål på www.sthf.no/behandlinger/ofte-stilte-sporsmal-radiologiske-undersokelser